ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 16/09/2016)

Προς κοινό κατάλογο «φορολογικών παραδείσων» η Ε.Ε..

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Προς κοινό κατάλογο «φορολογικών παραδείσων» η Ε.Ε.

Το πρώτο «βήμα» για την κατάρτιση ενός κοινού καταλόγου της Ε.Ε. για τους «φορολογικούς παραδείσους» έκανε σήμερα η Κομισιόν, κατόπιν της υποβολής της προκαταρκτικής αξιολόγησης όλων των τρίτων χωρών.

Τα κράτη - μέλη καλούνται πλέον, να επιλέξουν ποιες χώρες θα πρέπει να ελεγχθούν διεξοδικότερα κατά τους προσεχείς μήνες, ώστε να εντοπιστούν με ακρίβεια οι χώρες που δεν τηρούν τους φορολογικούς κανόνες.

Τον Ιανουάριο του 2016, η Κομισιόν δρομολόγησε μια διαδικασία τριών σταδίων για την κατάρτιση του κοινού καταλόγου της Ε.Ε., ως μέρος του ευρύτερης προσπάθειας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Πηγές της Κομισιόν σημειώνουν ότι ένας κοινός κατάλογος των μη συνεργάσιμων περιοχών δικαιοδοσίας, θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι το σημερινό μωσαϊκό εθνικών καταλόγων, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τρίτες χώρες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα διεθνή πρότυπα χρηστής φορολογικής διακυβέρνησης.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο οριστικός κατάλογος των μη συνεργάσιμων περιοχών να έχει δημοσιευθεί έως το τέλος του 2017.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι «επιθυμούμε να διεξάγουμε αμερόληπτες και ανοιχτές συζητήσεις με τους εταίρους μας» και ξεκαθάρισε ότι «ο κατάλογος της Ε.Ε. θα αποτελέσει το εργαλείο μας για την αντιμετώπιση τρίτων χωρών που αρνούνται να τηρήσουν τους κανόνες»

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671