ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 14/09/2016)

Ερευνα-σοκ της ΓΣΕΕ: Η κρίση κόβει χρόνια από τη ζωή μας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ερευνα-σοκ της ΓΣΕΕ: Η κρίση κόβει χρόνια από τη ζωή μας

Ρεπορτάζ: Αργυρώ Μαυρούλη

Τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλεί στην καθημερινότητα των Ελλήνων η οικονομική κρίση τη τελευταία δεκαετία αναδεικνύει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το πιο οδυνηρό εύρημα της μελέτης δείχνει ότι το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά τρία χρόνια μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, ενώ εξαιτίας της ανεργίας και της υποαπασχόλησης περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες βρέθηκαν εκτός ασφάλισης υγείας.

Παράλληλα οι επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων επισημαίνουν ότι ο αριθμός των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί αυξήθηκε, η ψυχική υγεία του πληθυσμού επιδεινώθηκε ενώ σημαντική αύξηση καταγράφει ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας όταν τις χρειάζονται.

Δραστικές χαρακτηρίζονται επίσης οι περικοπές δαπανών στην υγεία, καθώς για την περίοδο 2009-2012εμφανίζουν ετήσια μείωση της τάξης του 11,8%.

Στην ίδια πάντα μελέτη καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων HIV σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, γεγονός που πιθανότατα αποδίδεται στη συρρίκνωση των θεραπευτικών προγραμμάτων, στην αυξημένη πορνεία και στη συνακόλουθη αύξηση της μη ασφαλούς σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι συντάκτες της μελέτης και στην αύξηση των αυτοκτονιών κατά 40% από το 2009 έως το 2011.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί, με επιστημονικούς όρους, η αιτιότητα ανάμεσα στην οικονομική κρίση και στον αριθμό των αυτοκτονιών, καθώς δεν υπάρχει ακόμα ασφαλής χρονική απόσταση και τα δεδομένα είναι ελλιπή.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671