ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 14/09/2016)

«Αποβάλλονται» από τις εταιρείες μη συνεργάσιμοι μέτοχοι.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

«Αποβάλλονται» από τις εταιρείες μη συνεργάσιμοι μέτοχοι

Εξι αιτήσεις έχουν κατατεθεί για άδειες διαχείρισης. Κομβικής σημασίας, για να προχωρήσει η ρύθμιση των προβληματικών επιχειρηματικών δανείων, η «αποβολή» μη συνεργάσιμων μετόχων. Πίεση για νομική κάλυψη τραπεζικών στελεχών.

Τουλάχιστον έξι εταιρείες αιτήθηκαν άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων, σύμφωνα με πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος, και εκτιμάται ότι οι αιτήσεις αυτές θα εγκριθούν.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για τα προαπαιτούμενα και την πρώτη αξιολόγηση, το θέμα των κόκκινων δανείων είναι ψηλά στην ατζέντα.

Κομβικό είναι το θέμα των κόκκινων εταιρικών δανείων, το οποίο θα συζητηθεί με τα στελέχη της κυβέρνησης τις αμέσως επόμενες ημέρες (Πέμπτη, Παρασκευή).

Βασικός στόχος είναι η εξωδικαστική διευθέτηση των επιχειρηματικών χρεών και επ' αυτού «υπάρχουν τρεις-τέσσερις διαφωνίες» με τους δανειστές. Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, το πλαίσιο για τους επιχειρηματίες θα είναι αυστηρό και θα προβλέπει «αποβολή» ενός μη συνεργάσιμου μετόχου από εταιρεία που έχει μπει σε διαδικασία εξυγίανσης δανείου.

Σε σχετικό ερώτημα, πάντως, αν οι ρυθμίσεις θα προβλέπουν και κούρεμα κεφαλαίου προς ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο, αρμόδια πηγή αρκέστηκε να πει ότι το βρίσκει από «δύσκολο έως αδύνατο».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ένα από τα θέματα για τα οποία πιέζουν οι θεσμοί είναι η νομική κάλυψη των τραπεζικών στελεχών που θα υπογράφουν ρυθμίσεις κόκκινων δανείων.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671