ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 19/08/2016)

Δείτε πώς οι δύο μέρες λουκέτο για φοροδιαφυγή γίνονται 30.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Δείτε πώς οι δύο μέρες λουκέτο για φοροδιαφυγή γίνονται 30

Του Κωστή Πλάντζου

Μεγάλες ποινές που φτάνουν έως και τον έναν μήνα λουκέτο φέρνει η παρεμπόδιση ελέγχου και οι απειλές κατά των κλιμακίων της ΓΓΔΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιδιοκτήτης καφετέριας στην πόλη του Ρεθύμνου, ο οποίος πήγε να αποφύγει το 48ωρο λουκέτο και το... έκανε από πέντε έως 30 μέρες κλείσιμο, πληρώνοντας τις απειλές και τις προσπάθειας παρενόχλησης του ελέγχου.

Το μεσημέρι σε έλεγχο από μεικτό συνεργείο της ΓΓΔΕ συνοδεία ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κεντρική καφετέρια στο Ρέθυμνο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί οκτώ αποδείξεις. Στην γνωστοποίηση των ευρημάτων ο καταστηματάρχης άρχισε να απειλεί, σύμφωνα, πάντα με όσα λέει η πλευρά των ελεγκτών, λέγοντας τους: "Φύγετε θα σας σφάξω", ενώ προσπάθησε να εμποδίσει την συνέχεια του ελέγχου.

Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις γιατί παρευρίσκονταν και άνδρες της Αστυνομίας, ενώ στον επιχειρηματία δόθηκε προθεσμία λίγων ημερών για να ετοιμάσει την κατάθεσή του, όπου θα δίνει την δική του διάσταση των γεγονότων.

Οι εξηγήσεις θα δοθούν στην εφορία ενώ ο ευέξαπτος καταστηματάρχης αντιμετωπίζει ποινές κλεισίματος από πέντε μέρες έως έναν μήνα, βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου που ισχύει για τις περιπτώσεις παρεμπόδισης ελέγχου.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671