ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 12/08/2016)

Αυξάνονται οι φορείς που ζητούν θεσμοθέτηση «ακατάσχετου» λογαριασμού.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αυξάνονται οι φορείς που ζητούν θεσμοθέτηση «ακατάσχετου» λογαριασμού

«Αυξάνονται και πληθύνονται» οι φορείς που ζητούν τη θεσμοθέτηση του «ακατάσχετου» λογαριασμού των επιχειρήσεων. Μετά την ΕΣΕΕ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου έθεσε το ζήτημα μέσω επιστολής που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτήν «Σας ενημερώνουμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της 22ας Ιουλίου 2016 του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα της επίσπευσης θεσμοθέτησης ενός ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις που θα είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος με τερματικό μηχάνημα καρτών POS . Ομόφωνα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη της άμεσης θεσμοθέτησης ενός ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων και να μπορέσουν να καλύψουν τις υπόλοιπες πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες τους όταν έρχονται αντιμέτωπες με κατασχέσεις ποσών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έναντι του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων ή των τραπεζών.

Με δεδομένο την εκπεφρασμένη θετική σας ανταπόκριση στην πρόταση αυτή, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προτίθεται να πραγματοποιήσει μία συνάντηση μαζί σας - σε χρόνο που εσείς θα ορίσετε -προκειμένου να συζητήσει την πρόταση αυτή καθώς και θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου σας που απασχολούν την δοκιμαζόμενη και με ιδιαιτερότητες νησιωτική μας περιοχή.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση».

Το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού είναι ιδιαιτέρως σοβαρό όπως αναφέρει και η Ροδιακή, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Νίκου Παπασταματίου υπολογίζεται πως το 20% των επιχειρήσεων της Δεδεκανήσουν δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω δεσμευμένων λογαριασμών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671