ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 15/07/2016)

Γ. Στουρνάρας: Περισσότερα POS λιγότεροι φόροι.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Γ. Στουρνάρας: Περισσότερα POS λιγότεροι φόροι

Γενίκευση της χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών θα μπορούσε να βοηθήσει στο να ληφθούν λιγότερα φορολογικά μέτρα σε σύγκριση με αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο, όπως εκτίμησε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου «European Banking Supervision: The first eighteen months», ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι αν περισσότερες επιχειρήσεις εφοδιάζονταν με μηχανήματα POS, θα μπορούσε να επιτευχθεί ικανή αύξηση εσόδων, ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί όλο το πακέτο των φορολογικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο πρόγραμμα.

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την είσπραξη των έμμεσων φόρων, σημειώνοντας ότι αποτυπώνονται και στα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τάχθηκε επίσης υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM.

Όπως υποστήριξε, μία τέτοια επιλογή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που ακολουθήθηκε και στην ελληνική περίπτωση, ωστόσο, όπως είπε, επικράτησαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αναφερόμενος στη Τράπεζας Αττικής, ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι διαθέτει σήμερα από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρωζώνη.

Η πορεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, υποστήριξε ότι 18 μήνες μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης «οι τράπεζες είναι ασφαλώς ισχυρότερες από ότι πριν από μία δεκαετία, όπως δείχνουν και οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειάς τους, αλλά προσαρμόζουν ακόμη τα επιχειρηματικά μοντέλα τους στη μετά την κρίση εποχή. Ταυτόχρονα, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν κατάλοιπα της κρίσης με τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους να προστίθενται στη συνολική αξιολόγηση των επενδυτικών σκέψεων».

Σήμερα, είναι σαφώς κατανοητό ότι μία νομισματική ένωση δεν είναι βιώσιμη χωρίς μία τραπεζική ένωση, εκτίμησε ο διοικητής της ΤτΕ και προσέθεσε πως «πιο πρόσφατα, με την ανάκαμψη της Ευρωζώνης να είναι ακόμη εύθραυστη, οι νέες γεωπολιτικές εντάσεις οδήγησαν σε μία χωρίς προηγούμενο προσφυγική κρίση και αυξημένη αβεβαιότητα. Τέλος, θέματα, όπως οι συνέπειες του Brexit, διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των χωρών – μελών αναφορικά με την τραπεζική ένωση και η αργή πρόοδος στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαικού πλαισίου εγγύησης των καταθέσεων, εμπόδισαν την περαιτέρω πρόοδο για τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος που είναι αναγκαία για την ενίσχυση της σταθερότητας».

Πηγή: http://www.newmoney.gr/  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671