ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 24/06/2016)

Θ. Τζάκρη: Προς νέο σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων εντός του Ιουλίου.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Θ. Τζάκρη: Προς νέο σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων εντός του Ιουλίου

Ένα νέο σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων εντός του Ιουλίου προανήγγειλε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Πάτρα, το νέο σύστημα θα στοχεύει στη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για το επιχειρείν και τις επενδύσεις.

Η υφυπουργός Βιομηχανίας μίλησε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του φόρουμ βιομηχανίας, η οποία οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Η κ. Τζάκρη εξήγησε ότι το νέο σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων θα εφαρμοστεί αρχικά σε τρεις βασικούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας: στον τομέα της μεταποίησης τροφίμων και ποτών,

• στον τομέα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος

• στον τουριστικό τομέα.

Ειδικότερα, το νέο σύστημα θα παρέχει την δυνατότητα άμεσης ίδρυσης επιχειρήσεων και ελέγχου, μέσα σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Η έναρξη θα γίνεται με την γνωστοποίηση της λειτουργίας της επιχείρησης σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Σε επόμενη φάση, όπως είπε η υφυπουργός Βιομηχανίας, θα ακολουθήσει η απλούστευση της αδειοδότησης στις μεταλλευτικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις, στα έξυπνα επιχειρηματικά πάρκα, κ.ά.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προχωρά στην υλοποίηση ενός έργου πληροφορικής, για την on-line εξυπηρέτηση του συστήματος αδειοδότησης των επιχειρήσεων που θα παραδοθεί σταδιακά έως το τέλος του 2018.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671