ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 22/06/2016)

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα εργασιακά- «Αγκάθι» οι ομαδικές απολύσεις.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα εργασιακά- «Αγκάθι» οι ομαδικές απολύσεις

Oι αλλαγές στα εργασιακά είναι στο επίκεντρο των διήμερων συζητήσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργοδοτικών φορέων. Δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης η κατάργηση επιδομάτων και τριετιών τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Υπουργός Εργασίας.

Tο κατώφλι του Υπουργείου Εργασίας πέρασαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην Μαρίνα Παπαδάκη, ο καθηγητής Γιάννης Κουκιάδης, ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στην επιτροπή, τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Στη χθεσινή συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αποχώρησε ενώ, όπως αναφέρει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαρίνα Παπαδάκη, υπήρξε συναίνεση στα βασικά θέματα που αφορούν στις ομαδικές απολύσεις, στις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στην προώθηση της διαδικασίας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί ο νέος μηχανισμός υπολογισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Αγκάθι» στις συνομιλίες παραμένει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων κυρίως για τις επιχειρήσεις με πάνω από 150 εργαζόμενους.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι δεν πρέπει να αλλάξουν τα επιτρεπόμενα όρια ενώ οι θεσμοί ζητούν ουσιαστικά την απελευθέρωσή τους με την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης που προστατεύει τους εργαζόμενους.

Πηγή: http://www.ert.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671