ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 22/06/2016)

ΓΣΕΕ: Όχι στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΓΣΕΕ: Όχι στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας

Αποχώρησε από τη συνάντηση με τους "σοφούς" για τα εργασιακά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Διερευνητικές οι πρώτες επαφές. Τι "κρύβεται" πίσω από τη συζήτηση σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ. Δύο με τρείς μήνες απλήρωτοι οι Έλληνες εργαζόμενοι σύμφωαν με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Επιδιώξεις για περαιτέρω μείωση στο κόστος εργασίας και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με ανεργία άνω του 25% και την πλειοψηφία των εργαζόμενων απλήρωτη για 2 με 3 μήνες, διαβλέπει πίσω από τη συζήτηση που άνοιξε σήμερα για τα εργασιακά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ΓΣΕΕ με την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί βάσει των προβλέψεων του 3ου Μνημονίου, ο κ. Παναγόπουλος εκτίμησε ότι στόχος της επιτροπής είναι η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας, η επέκταση της ευελιξίας και η απορρύθμιση της αγοράς.

Μάλιστα, αμέσως μετά την έξοδο των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, ήταν προγραμματισμένη συνάντηση των ειδικών με τους εκπροσώπους του ΕΚΑ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος όμως, αποχώρησε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας το υπουργείο Εργασίας για αντιδημοκρατική στάση, κάνοντας λόγο αφενός για στημένο διάλογο παρωδία με στόχο την κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αφετέρου για προσπάθεια να σπείρει τη διχόνοια στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς η συνάντηση μετ η Ομοσπονδία ήταν προγραμματισμένη μετά τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ που είναι το τριτοβάθμιο (ανώτατο) συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΟΙΥΕ μάλιστα επισημαίνει ότι θα παραμείνει ενάντια στις μνημονιακές και τις νεομνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης και της ανεργίας, και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων των ιδιωτικών υπαλλήλων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις μειώσεις μισθών, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την εργοδοτική τρομοκρατία και μια σειρά παράνομων και καταχρηστικών συμπεριφορών.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671