ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 21/06/2016)

Η ΕΣΕΕ τάσσεται υπέρ της Συνεργατικής Οικονομίας στην Ευρώπη.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η ΕΣΕΕ τάσσεται υπέρ της Συνεργατικής Οικονομίας στην Ευρώπη

τα βασικά εμπόδια στην ανάπτυξη των micro και SMEs ευρωπαικών επιχειρήσεων θα καταγράψει ο Β. Κορκίδης στη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η σημασία της δράσης κατά των αθέμιτων πρακτικών.

Με την ευκαιρία της συνάντησης των κοινωνικών εταίρων με τον πρόεδρο ΖανΚλοντ Γιουνκέρ τη Τρίτη 21/6/16 στα γραφεία της ΟΚΕ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και μέλος του ΔΣ της EuroCommerce, θα αναφερθεί στα εμπόδια των μικροεπιχειρήσεων και ΜμΕ, να αναπτυχθούν στο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και στα πλαίσια της Ε.Ε.

Επιπλέον θα ενημερώσει για τις απόψεις του ελληνικού εμπορίου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σχετικά με τη Συνεργατική Οικονομία. Τέλος θα κάνει αναφορά στη πρόσφατη ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (UTPs) στον αγροδιατροφικό τομέα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ θα επισημάνει τη σημασία της ψηφοφορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 7 Ιουνίου για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (UTPs). Η EuroCommerce ενημερώσε σχετικά την ΕΣΕΕ ότι σέβεται τις απόψεις μιάς πολύ μεγάλης πλειοψηφίας ευρωβουλευτών, σχετικά με το θέμα των αγροτικών προιόντων και ήδη εργάζεται σκληρά μαζί με άλλους φορείς στην αλυσίδα εφοδιασμού για να γίνουν οι δίκαιες εμπορικές πρακτικές, ο κανόνας στην Ε.Ε.. Επίσης εξετάζεται ενεργά στο πώς να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία της Πρωτοβουλίας Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΤΚΣ), η οποία έχει προσελκύσει πάνω από 1.000 μεγάλες εταιρείες να δεσμευθούν για τις αρχές σε όλους τους κλάδους του εμπορίου και της αγροτικής παραγωγής.

Οι αρχές αυτές συμπληρώνονται από την εθνική νομοθεσία στα περισσότερα κράτη μέλη. Αυτές οι αρχές είναι σχεδιασμένες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις συμβάσεις προμηθειών που έχουν συντριπτικά συμφωνηθεί εντός των κρατών μελών, και σύμφωνα με τις διαφορετικές νομικές και εμπορικές συνθήκες τους.

Η νομοθεσία της ΕΕ δεν μπορεί, ως εκ τούτου, ρεαλιστικά να προσθέσει αξία σε αυτό. Οι ευρωπαϊκοί φορείς είχαν εργαστεί σκληρά μέχρι να συμφωνήσουν με τους αγρότες όλης της Ευρώπης και τους άλλους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, αλλά οι εκπρόσωποι των αγροτών από τότε, δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στην SCI.

Είναι ατυχές το γεγονός ότι, στη συζήτηση που οδηγεί μέχρι την ψηφοφορία, τα θέματα που σχετίζονται με τις αθέμιτες πρακτικές, συγχέονται με τα διαρθρωτικά και βραχυπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες,

ιδιαίτερα στον τομέα του γάλακτος και του κρέατος στην αγορά, όταν μάλιστα τα προβλήματα σε αυτούς τους κλάδους οφείλονται κυρίως στην παγκόσμια υπερπαραγωγή και τη μειωμένη ζήτηση.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης θέλουν να δουν ένα υγιή και ισχυρά αναπτυσσόμενο τομέα της γεωργίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ακόμα και αν έχουν λίγες άμεσες σχέσεις με τους αγρότες, έχουν ενεργήσει για να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν ορισμένα από αυτά τα προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μακροπρόθεσμα όλοι μαζί με τους αγρότες θα πρέπει να στοχεύσουμε στην παραγωγή και να συνεργαστούμε στενότερα με ό, τι οι καταναλωτές προτιμούν και θέλουν να αγοράσουν. Πρόκειται για μια σχέση που θα ωφελήσει όλους.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τη Συνεργατική Οικονομία η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι δημιουργεί νέες ευκαιρίες τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους καταναλωτές. Τα νέα αλλά και υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και πρακτικές, μπορούν σε συνεργατικές πλατφόρμες να συμβάλουν δυναμικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέου χρήματος και φυσικά θέσεων εργασίας.

Τέλος για τα βασικά εμπόδια στην ανάπτυξη των micro και SMEs ευρωπαικών επιχειρήσεων θα γίνει αναφορά στον διαχωρισμό της ΕΕ των 15 παλαιών χωρών και της ΕΕ των 13 νέων από το Ε.Κ., ως προς τις επιπτώσεις της κρίσης, της χρηματοδότησης, της φορολογίας, τα διοικητικά βάρη και τη γραφειοκρατία, της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, τη σχέση των ΜμΕ και της ΕΕ και τους 10 πιο επαχθείς νόμους της ΕΕ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναζητώντας κάποιες απαντήσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671