ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 20/06/2016)

Αναγνωρίζεται πλέον από το Δημόσιο η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Αναγνωρίζεται πλέον από το Δημόσιο η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα

Σε εφαρμογή θα τεθεί στο Δημόσιο η αναγνώριση προϋπηρεσίας έως και επτά χρόνων των υπαλλήλων από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έπειτα από εισήγηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα επιφέρει ανακατατάξεις καθώς θα επηρεάσει: 1) τη βαθμολογική κατάταξη, 2) το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και 3) τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα είναι: τα ένσημα ή βεβαίωση από τα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία που θα πιστοποιούν τον χρόνο εργασίας, αποδεικτικό συνάφειας αντικειμένου από τα αρμόδια Επαγγελματικά Επιμελητήρια. Παράλληλα, στα δικαιολογητικά εντάσσονται η βεβαίωση μισθολογικών καταστάσεων που αποδεικνύουν τη θέση που κατείχε ο υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εφόσον ο υπάλληλος εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν υπόψη των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία θα αποφασίσουν για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/ethnos_tis_kyriakis/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671