ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Παρασκευή - 17/06/2016)

Λήψη μέτρων για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης και την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 17-06-2016

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εν όψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπενθυμίζει ότι έχει εκδοθεί, όπως κάθε χρόνο, σχετική εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που περιλαμβάνει τη λήψη τεχνικών και οργανωτικών μέτρων εκ μέρους των επιχειρήσεων για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης και την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα.

Ειδικά, σε ότι αφορά στις ευαίσθητες κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται σε υπαίθριες εργασίες ή σε δραστηριότητες υψηλής θερμικής καταπόνησης, οι αντίστοιχοι εργοδότες καλούνται να εφαρμόσουν τις σχετικές κατευθύνσεις και υποδείξεις της εγκυκλίου, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τυχόν προστατευτικές ρυθμίσεις παλαιότερων συλλογικών συμβάσεων, ακόμη και αν αυτές δεν είναι σήμερα σε ισχύ.

Σε αναμονή της συνολικής και αποτελεσματικής θεσμικής ρύθμισης του σοβαρού αυτού ζητήματος, καλούνται οι εργοδότες να συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671