ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 17/06/2016)

Υπερψηφίσθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Υπερψηφίσθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Διαφωνία πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία Μουζάλα για τις νέες Επιτροπές Προσφυγών, η οποία πάντως "πέρασε" χωρίς ονομαστική ψηφοφορία. Το «πράσινο φως» άναψε η Βουλή για τον αναπτυξιακό.

Υπερψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Υπέρ ψήφισαν 152 κυβερνητικοί βουλευτές (από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) με τον 153ο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Νίκο Αμανατίδη, να απουσιάζει δικαιολογημένα.

Κατά ψήφισαν η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) επέλεξαν να δηλώσουν «παρών».

Από τους 35 απόντες βουλευτές ξεχώρισαν η Φώφη Γεννηματά, η Αλέκα Παπαρήγα και οι Κώστας Καραμανλής, Ευ. Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Κουτσούμπας, Νίκος Δένδιας, Λευτέρης Αυγενάκης (γραμματέας της ΝΔ), Δημήτρης Σταμάτης και Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Επιτροπές Προσφυγών

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε και η τροπολογία του Γιώργου Μουζάλα που αφορά στη σύνθεση των Επιτροπών Ασύλου.

Επ' αυτής δεν υπήρξε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας (σ.σ. ψηφίσθηκε με την αρχή της δεδηλωμένης), οπότε δεν χρειάστηκε να υλοποιήσουν την απειλή τους για καταψήφιση οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, λίγο νωρίτερα, δημοσιοποίησαν τη διαφοροποίησή τους.

Συγκεκριμένα οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης και Χριστόφορος Παπαδόπουλος ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, με το επιχείρημα ότι το περιεχόμενό της κινείται "στα όρια του Συντάγματος και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Σημειώνεται ότι με την τροπολογία συστήνονται «Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών» εντός της Αρχής Προσφυγών (σ.σ. οι πρώτες θα πιάσουν δουλειά πριν ακόμα λειτουργήσει η υπό συγκρότηση Αρχή Προσφυγών), με αντικείμενο τη δευτεροβάθμια εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Θα αποτελούνται από ένα μέλος που ορίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και από δύο δικαστικούς λειτουργούς.

Μουζάλας: εκκρεμούν 8.000 + 13.00 προσφυγές

Από την τροπολογία αφαιρέθηκαν (κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης) οι διατάξεις που αφορούσαν στην πρόσληψη προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, τη χορήγηση επιδόματος στο προσωπικό της, ύψους 150 ευρώ μηνιαίως, και τη διευκόλυνση χορήγησης αδειών παραμονής.

Μετά την αφαίρεση αυτών των διατάξεων, η... υπόλοιπη τροπολογία υπερψηφίσθηκε και από ΝΔ, Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για τον επείγοντα χαρακτήρα της, ο κ. Μουζάλας επικαλέσθηκε το γεγονός ότι στα νησιά υπάρχουν 8.000 άνθρωποι που έχουν κάνει (όλοι) αίτηση ασύλου ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το 90% εξ αυτών θα προχωρήσει σε προσφυγή στις δευτεροβάθμιες επιτροπές. Πρόσθεσε επίσης ότι εκκρεμούν από πιο παλιά άλλες 13.000 προσφυγές.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671