ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 15/06/2016)

Οι... σκαφάτοι μπαίνουν στο στόχαστρο Τσακαλώτου.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οι... σκαφάτοι μπαίνουν στο στόχαστρο Τσακαλώτου

Το πόρισμα των ομάδων εργασίας προβλέπεται ότι θα παραδοθεί έως τις 23 Ιουνίου 2016 στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ποιο έργο θα αναλάβουν αυτές οι ομάδες.

Τέσσερις ομάδες εργασίας και μια... συντονιστική ομάδα για τις ομάδες εργασίας, συστήνει με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στόχος, μεταξύ άλλων η δημιουργία και η εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώουτουριστικών και μικρών σκαφών αναψυχής αλλά και η αποτελεσματική είσπραξη του νομοθετημένου τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Με την απόφαση Τσακαλώτου συστήνονται στο υπουργείο Οικονομικών οι ομάδες εργασίας με έργο:

1.Τη δημιουργία και εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου τουριστικών και μικρών σκαφών, καθώς και των πληροφοριών που απορρέουν από αυτό, προκειμένου να αποκλειστούν οι περιπτώσεις απώλειας εσόδων καθώς και να καταστεί δυνατή η αποτύπωση των σκαφών που κινούνται και ενεργοποιούνται επαγγελματικά στις ελληνικές θάλασσες.

2. Τον καθορισμό των προδιαγραφών για την άμεση εφαρμογή και την αποτελεσματική είσπραξη τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, οποιασδήποτε σημαίας (Ε.Ε. και τρίτων χωρών) που χρησιμοποιούν τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, εξαιρουμένων των πλοίων που εκτελούν αβλαβή διέλευση κατά το διεθνές δίκαιο.

3. Την τελική επεξεργασία των προδιαγραφών, όπως καθορίζονται στον ν. 4256/2014 (Α'92), για την άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου.

4. Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το πόρισμα των ομάδων εργασίας προβλέπεται ότι θα παραδοθεί έως τις 23 Ιουνίου 2016 στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Με άλλη απόφαση Τσακαλώτου άλλωστε, συστήνεται επιτροπή για την ομαλή μετάβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671