ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 15/06/2016)

Βγάζει στο «σφυρί» 30 ακίνητα οφειλετών η ΓΓΔΕ.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Βγάζει στο «σφυρί» 30 ακίνητα οφειλετών η ΓΓΔΕ

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί σε βάρος μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Στην εμπορική αξία των ακινήτων οι πράξεις. Σπίτια, αγροτεμάχια, καταστήματα και αποθήκες στη λίστα της ΓΓΔΕ. Ο κίνδυνος για όσους δεν έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία των ακινήτων ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σε βάρος κυρίως μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, όπως προκύπτει από την αξία των ακινήτων που βγαίνουν στο «σφυρί».

Στη λίστα της ΓΓΔΕ περιλαμβάνονται από σπίτια και καταστήματα έως οικόπεδα, αγροτεμάχια και αποθήκες, με προφανή στόχο την αύξηση των δημοσίων εσόδων στη βάση των προβλεπόμενων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που περιλαμβάνονται στο οπλοστάσιό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προστασία παρέχεται μόνο μέσω του Νόμου Κατσέλη, κάτι που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει ενταχθεί σε αυτόν, κινδυνεύει να πλειστηριαστεί ακόμη και η πρώτη κατοικία του.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα γίνονται με την εμπορική αξία αντί της αντικειμενικής, που ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει ως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του την 1η Ιουνίου.

Πηγή: http://www.euro2day.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671