ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 15/06/2016)

Eλληνικές Startups: Ασφυκτιούν από τους φόρους, σκέφτονται να φύγουν.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Eλληνικές Startups: Ασφυκτιούν από τους φόρους, σκέφτονται να φύγουν

Το πρακτορείο Bloomberg περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ελληνικές Startups λένε ότι οι φόροι του Τσίπρα είναι άλλος ένας λόγος για να εγκαταλείψουν την Ελλάδα», το πρακτορείο Bloomberg περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις τόσο από την φορολογία όσο και από τη συνολική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παρόλο που οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν βασικό κομμάτι της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και έχουν διπλασιαστεί από το 2010, εξακολουθούν να αγωνίζονται για να βρουν χρηματοδότηση και βλέπουν τους φόρους και τα τέλη που συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Ευρωπαίων πιστωτών να προσθέτουν ακόμη ένα εμπόδιο στο ήδη δύσκολο περιβάλλον που επικρατεί.

Το πρακτορείο φιλοξενεί δήλωσεις Ελλήνων με startups, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ωστόσο η συνολική οικονομική εικόνα της Ελλάδας αποδυναμώνει τα πλεονεκτήματα αυτά στα μάτια των επενδυτών».

Στην έλλειψη χρηματοδότησης και τη γραφειοκρατία προστίθενται οι νέοι φόροι στις επιχειρήσεις, που κάνουν πολλούς επενδυτές να θέλουν να μεταφέρουν την έδρα startups επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Οι ελληνικές startups έχουν ξεπεράσει τις πολιτικές και βίαιες αναταραχές, με την οικονομία σε κρίση και μαρασμό και την πολιτική που σχεδόν οδήγησε τη χώρα εκτός ευρώ. Τώρα είναι αντιμέτωπες με έναν νέο γύρο φορολογικών αυξήσεων, που μπορεί να αποτελέσει την τελευταία σταγόντα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: http://www.thetoc.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671