ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Υπ. Οικονομίας Αρ. Πρωτ. : 56203/30.05.2016

Παροχή διευκρινήσεων ως προς το στοιχείο στ΄ της υπ.αρθμ.πρωτ.633/05-01-2015 Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός των ειδών που πωλούν οι τυφλοί με άδεια άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου».

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Γενική Γραμματεία Εμπορίου &

Προστασίας Καταναλωτή

Γενική Διεύθυνση Αγοράς

Δ/νση Θεσμικών Ρυθμίσεων

Τμήμα Γ’ Λειτουργίας Εμπορίου

Tαχ. Δ/νση: Κάνιγγος 20

Τ.Κ.: 101 81

Πληροφορίες : Θ.Ιατροπούλου

Τηλ:210 3843516

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

Αθήνα,30/05/2016

Αρ. Πρωτ. : 56203

Σχετ.: Κ1-987

Προς:

Ως πίνακα διανομής

ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινήσεων ως προς το στοιχείο στ΄ της υπ.αρθμ.πρωτ.633/05-01-2015 Υπουργικής Απόφασης

Έχοντας υπ’ όψη, την υπ.αρθμ.πρωτ.633/05-01-2015 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός των ειδών που πωλούν οι τυφλοί με άδεια άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου» (ΦΕΚ Β΄16) και μετά από αιτήματα ενδιαφερομένων, σχετικά με την διευκρίνιση του όρου «κουλούρια» που αναφέρεται στο στοιχείο στ΄ των πωλούμενων ειδών που ορίζει η ως άνω απόφαση, σημειώνουμε τα εξής:

Ο όρος «κουλούρια», περιλαμβάνει τόσο το παραδοσιακά ονομαζόμενο «κουλούρι Θεσσαλονίκης», όσο και ευρύτερα, τα συναφή με αυτό εν εξελίξει είδη, όπως κουλούρι με σταφίδες, γλυκό κουλούρι, ξεροψημένο κουλούρι που παραπέμπει στον όρο κριτσίνι.

Οι ανωτέρω διευκρινήσεις, αφορούν τόσο τους ελεγκτές, όσο και τους ενδιαφερόμενους πωλητές, για την απρόσκοπτη άσκηση του ελέγχου και της δραστηριότητάς τους αντίστοιχα. Συνεπώς, αυτό που απαιτείται από όλους για τα ευαίσθητα αυτά είδη, είναι η έμφαση στους κανόνες υγιεινής και διακίνησης των πωλούμενων προϊόντων, με την εκάστοτε προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο Γενικός Διευθυντής Αγοράς

Κων/νος Κουκολιάς

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671