ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 26/05/2016)

Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ταμεία: Με βάση το εισόδημα οι δόσεις.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ταμεία: Με βάση το εισόδημα οι δόσεις

Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, σύμφωνα με την οποία οι δόσεις θα καθορίζονται με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος, οι δόσεις αποπληρωμής πλέον θα καθορίζονται με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των πολιτών που χρωστούν στο κράτος.

Με δεδομένο ότι έχει θεσπιστεί το κοινό μητρώο υπόχρεων φόρου εισοδήματος και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών δεν αποκλείεται η νέα ρύθμιση να βασιστεί στην λογική της ενιαίας αντιμετώπισης οφειλών με μία ενιαία δόση που στη συνέχεια θα μοιράζεται στους δικαιούχους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί ένα τμήμα από τα 30 δις των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι οφειλές προς το ΙΚΑ φθάνουν τα 17 δις και προς τον ΟΑΕΕ περίπου τα 12 δις.

Όσοι φορολογούμενοι ή και ασφαλισμένοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων και εγκατέλειψαν τις πληρωμές. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις έθετε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη, με συνέπεια να ευνοούνται οφειλέτες που δεν χρειάζονταν διευκόλυνση και όχι όσοι είχαν πραγματικά ανάγκη.

Πηγή: http://www.eleftherostypos.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671