ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 24/05/2016)

Reuters: H Eλλάδα θα λάβει την δόση, αλλά όχι και ελάφρυνση χρέους.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Reuters: H Eλλάδα θα λάβει την δόση, αλλά όχι και ελάφρυνση χρέους

Οι δανειστές της Ελλάδας θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup την Τρίτη υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Reuters.

Mετά από έξι μήνες καθυστερήσεων η ευρωζώνη αναμένεται να πει την Τρίτη ότι η Ελλάδα πέρασε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την αποδέσμευση δανείων ύψους 10 δισ. ευρώ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πάρει ελάφρυνση χρέους λόγω των διαφωνιών ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ, υποστηρίζει δημοσίευμα του Reuters.

«Ευελπιστώ ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να δώσουμε δόση 10 δισ. ευρώ περίπου, που θα απομακρύνει μέρος της επονομαζόμενης πίεσης Grexit και ελπίζω να φέρει πίσω τους επενδυτές στην Ελλάδα» δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία για το χρέος την Τρίτη.

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια απόφαση για ελάφρυνση του χρέους» σημείωσε. «Οι απόψεις (ΔΝΤ και ευρωζώνης) αποκλίνουν μεταξύ τους».

Σύμφωνα με έκθεση που έστειλαν κλιμάκια του ΔΝΤ προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου την Δευτέρα, η Ελλάδα θα μπορούσε να εκπληρώσει τα κριτήρια για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας αν αναθεωρούνταν οι στόχοι για την οικονομική ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671