ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 24/05/2016)

ΒΕΑ: Ψηφιακή υπογραφή στα μέλη του.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΒΕΑ: Ψηφιακή υπογραφή στα μέλη του

Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία παρέχει στα μέλη του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, δίνοντάς τους την ευκαιρία, να αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή και να απαλλαγούν από μια σειρά κοστοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η ψηφιακή υπογραφή, αντικαθιστά την ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα, επιτρέποντας την αποκλειστική διακίνηση των εγγράφων σε ηλεκτρονική μορφή.

Η ψηφιακή υπογραφή έχει νομική ισχύ, ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή, με μεγαλύτερη όμως ασφάλεια, γιατί είναι αδύνατο να πλαστογραφηθεί. Βασιζόμενη σε αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ αναγνωρίζεται ως τέτοια σε όλα τα άλλα κράτη- μέλη.

Το βασικό πλεονέκτημα της ψηφιακής υπογραφής, είναι πως μπορεί να δημιουργηθεί με τη χρήση φορητών συσκευών (tablet, smartphones, ipad, iphone), χωρίς τη διαρκή φύλαξη π.χ. μίας συσκευής USB, όπου συνήθως αποθηκεύονται τα κλειδιά κρυπτογράφησης. Επιπλέον η ψηφιακή υπογραφή βρίσκεται υπό την εποπτεία του παρόχου υπηρεσιών πιστοποίησης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία της. Στοχεύει στην απόδειξη της γνησιότητας ενός ηλεκτρονικού εγγράφου, όπως θα συνέβαινε αντίστοιχα με την επικύρωση ενός εγγράφου σε φυσική μορφή.

Σημειώνεται ότι διάφορες επαγγελματικές ομάδες υποχρεούνται πλέον να τη χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου άνω των 60.000 ευρώ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ- Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ν.4155/2013), δικηγόροι και δικαστικοί (ηλεκτρονική κατάθεση δικογραφιών), γιατροί και φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, λογιστές-φοροτεχνικοί και γενικότερα εταιρείες και επαγγελματίες που επιζητούν την ασφάλεια των εγγράφων και των συναλλαγών τους. Επίσης στην ψηφιακή έκδοση των περιβαλλοντικών μελετών, όπου αυτές απαιτούνται, εντίθεται ψηφιακή υπογραφή (Υ.Α. οικ.170225/2014).

Η υπηρεσία δημιουργίας ψηφιακής υπογραφής, χρεώνεται ως παροχή υπηρεσίας προστιθέμενης αξίας από την ΚΕΕΕ και τα Επιμελητήρια προς τα μέλη τους. Το συνολικό κόστος για την απόκτηση της ανέρχεται στο ποσό των 80ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%.

Το Β.Ε.Α για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων- μελών του, έχει προχωρήσει στη δημιουργία ειδικής «Ψηφιακής Γωνιάς» στο Επιμελητήριο, με εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα συνδράμει στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών, ώστε να αποκτήσουν το δικό τους «ψηφιακό αποτύπωμα

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671