ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 23/05/2016)

Ενιαίος συντελεστής 35% στα τυχερά παιχνίδια.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ενιαίος συντελεστής 35% στα τυχερά παιχνίδια

Υπαναχώρησε τελικά η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών ο συντελεστής διαμορφώνεται πλέον σε ενιαίο 35% αντί του κλιμακωτού 30 έως 35% που προβλέπονταν αρχικά.

Τέλος στην κλιμακωτή φορολόγηση των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, ανάλογα με το τζίρο τους, έβαλε μια ακόμα νομοτεχνική «βελτίωση» στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως ανακοίνωσε στο άρθρο 56 στο οποίο ορίζονται κλιμακωτοί συντελεστές από 30% έως 35% επί των κερδών των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, ο συντελεστής διαμορφώνεται πλέον σε ενιαίο 35%.

Οπως είχε γράψει το Euro2day.gr η κλιμακωτή φορολόγηση είχε δημιουργήσει αλγεινές εντυπώσεις στην αγορά. Ο συντελεστής γίνονταν «αναλογικός», με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι εταιρίες διαδικτυακού στοιχηματισμού που εδρεύουν στο εξωτερικό και φορολογούνται ουσιαστικά... «κατά δήλωση».

Κι όλα αυτά, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη έχουν δημοσίως δηλώσει ότι ξεκινά προανακριτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση των 24 στοιχηματικών εταιριών οι οποίες λειτουργούν με έδρα τη Μάλτα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολύ χαμηλής φορολογίας, και υπάγονται -ακόμη!- σε καθεστώς «προσωρινών αδειών».

Οπως άλλωστε δείχνουν τα δεδομένα στο εξωτερικό πουθενά δεν υπάρχει κλιμακωτή φορολόγηση. Όταν υπάρχουν διαφορετικές κλίμακες, κι όχι «οριζόντιος» φόρος, αφορούν διαφορετικά είδη παρόχων (άλλος φόρος για τον επίγειο στοιχηματισμό, άλλος για το διαδικτυακό στοίχημα, άλλος για τα καζίνο κ.λπ.).

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671