ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 19/05/2016)

«Πρόθυμος» ο Σόιμπλε για ελάφρυνση χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Πρόθυμος» ο Σόιμπλε για ελάφρυνση χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πρόθυμος να συμφωνήσει σε ελάφρυνση του χρέους, αλλά μόνο μετά τις εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Σε εμπιστευτικό έγγραφο που εστάλη στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Handelsblatt που αναφέρει ότι το «έχει δει», το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σημειώνει την προθυμία του για ελάφρυνση του χρέους που «πνίγει» την Ελλάδα, σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας παραχωρήσεις προ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επανειλημμένα ζητεί την ελάφρυνση, απειλώντας με αποχώρηση από το πρόγραμμα.

«Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων έως το 2018» αναφέρεται στο έγγραφο, αναβάλλοντας τα σχέδια ελάφρυνσης για μετά τις γερμανικές εκλογές στο δεύτερο μισό του 2017, αναφέρει η εφημερίδα.

Η αναμονή έως το τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, σημειώνει η εφημερίδα, σημαίνει επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα χρειαστεί πλήρη κοινοβουλευτική έγκριση, παρά μόνο τις «ευχές» της επιτροπής προϋπολογισμού.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη» σημειώνεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου και υπόσχεται να κάνει την προσπάθεια να το διευκολύνει.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671