ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 27/04/2016)

Καθ' οδόν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Καθ' οδόν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Προχωρά η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων. Η ανάληψη θα αφορά για διάστημα μήνα, τριμήνου ή έως το τέλος του έτους. Θα μπορεί να πραγματοποιηθει μόνο μία φορά στο χρόνο. Οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας, θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω για ένα μήνα, για ένα τρίμηνο ή έως το τέλος του έτους, καταβάλλοντας τέλη αναλογικά με τους μήνες κυκλοφορίας συν ένα μικρό «καπέλο».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προωθήσει την κατάρτιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης , την οποία είχε επεξεργαστεί από τα τέλη του περασμένου έτους ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τις πινακίδες τους για διάστημα:

· Ενός μήνα καταβάλλοντας τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ , θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ .

· Τριών μηνών καταβάλλοντας τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

· Υπόλοιπο διάστημα έως το τέλος του έτους καταβάλλοντας τα δωδέκατα που απομένουν έως τότε συν 2/12. Στο παράδειγμα του Ι.Χ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ), 427 ευρώ.

Η ανάληψη των πινακίδων, θα μπορεί να γίνει μόνο μία φορά μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συγκεκριμένη απόφαση έχει στόχο να διευκολύνει τους πολίτες που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους και επιθυμούν να τις παραλάβουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πηγή: http://www.euro2day.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671