ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 27/04/2016)

Με ΕΔΕ οι διορισμοί στο Δημόσιο συγγενών υπαλλήλων που απεβίωσαν στην εργασία τους.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Με ΕΔΕ οι διορισμοί στο Δημόσιο συγγενών υπαλλήλων που απεβίωσαν στην εργασία τους

Με βάση πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα διορίζονται στο Δημόσιο συγγενείς δημοσίων υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία από το 1994 και τροποποιήθηκε το 2006, όταν εργαζόμενος στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποβιώσει κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού του καθήκοντος, παρέχεται η δυνατότητα σε ένα μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος να διορίζεται σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Την σχετική διαδικασία καθορίζει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Οι δικαιούχοι διορισμού υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο φορέα που επιθυμούν να διοριστούν και το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο, θα αποφασίσει και θα προωθήσει την απόφαση στο Τμήμα Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να τύχει επεξεργασίας και να συνυπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η εγκύκλιος αναφέρει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο, αποφασίζει με βάση Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργεί υπάλληλος της υπηρεσίας του θανόντος, το πόρισμα της οποίας για να είναι δεσμευτικό, πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένο.

Η έκθεση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μπορεί να υποκαθίσταται, είτε από δικαστικές αποφάσεις, είτε από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώνεται κατά την διαδικασία της προανάκρισης ή της ανάκρισης ενώπιον των δικαστικών αρχών, με τις οποίες διαπιστώνεται και αιτιολογείται πλήρως η ύπαρξη αιτιώδους συνάφειας μεταξύ θανάτου και εκτέλεσης υπηρεσιακών καθηκόντων, καθώς και ότι ο θάνατος επήλθε κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης της δίκης.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671