ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 26/04/2016)

Υπέρ της δημιουργίας μηχανισμού εγγύησης των καταθέσεων η ΕΚΤ - Όλη η έκθεση.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Υπέρ της δημιουργίας μηχανισμού εγγύησης των καταθέσεων η ΕΚΤ - Όλη η έκθεση

Τη στήριξή της στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Σχήματος Ασφάλισης Καταθέσεων εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε έκθεσή της η ΕΚΤ αναφορικά με την οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, το Ευρωσύστημα υποστηρίζει τη θέσπιση ενός Ευρωπαϊκού Σχήματος Ασφάλισης Καταθέσεων όπως προτάθηκε από την Κομισιόν πέρυσι το Νοέμβριο. Αποτελεί απαραίτητο στοιχείο ενός πραγματικά ενιαίου ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και φυσικό συμπλήρωμα του κοινού νομίσματος, καθώς θα διασφαλίσει το ίδιο επίπεδο αξιοπιστίας για την ασφάλεια των καταθέσεων, ανεξαρτήτως πού βρίσκονται αυτές. Μέσω του μηχανισμού αυτού θα ευθυγραμμισθεί ο έλεγχος και η ευθύνη όσον αφορά στην προστασία των καταθέσεων στην Ευρώπη.

Προκειμένου να τεθούν τα επιθυμητά κίνητρα, το Ευρωπαϊκό Σχήμα Ασφάλισης Καταθέσεων θα πρέπει να διαθέτει του κατάλληλους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την ανάληψη ρίσκων από τις τράπεζες, ενώ θα πρέπει να συνοδευθούν από τις συνεχείς προσπάθειες μείωσης του ρίσκου στην τραπεζική ένωση».

Το ζήτημα αυτό αναμένεται πως θα… ρίξει λάδι στη φωτιά στην κόντρα της ΕΚΤ με τη Γερμανία η οποία είναι αντίθετη σε ένα ενδεχόμενο εγγύησης των καταθέσεων υπό τον φόβο μήπως το Βερολίνο μελλοντικά κληθεί να πληρώσει τον… βαρύ λογαριασμό των προβλημάτων που μπορεί να έχουν οι τράπεζες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Δείτε εδώ την έκθεση

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671