ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 21/04/2016)

Συμφωνία για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Συμφωνία για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%.

Σε συμφωνία για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%.

Αντίθετα, στις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος.

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.

Τη συμμετοχή της στο κρίσιμο Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ για την υπογραφή συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα ανακοίνωσε στο μεταξύ η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη Φιγκαρό, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέμεινε από το βήμα της Βουλής ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. «Η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το κατώφλι της εξόδου από την κρίση. Τα δεδομένα αυτά δεν αμφισβητούνται. Αν τα στοιχεία της Eurostat (δημοσιοποιούνται την Πέμπτη) αποδείξουν τα άδεια ταμεία που παραλάβαμε και τα καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσετε το μύθο της καταστροφής;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να εισέλθει αποφασιστικά σε ανοδική πορεία.» «Όλοι οι οικονομικοί δείκτες μαρτυρούν την ενεργητική αναμονή των ελλήνων και ξένων επενδυτών να στηρίξουν την ελληνική προσπάθεια. Και έφτασε επιτέλους ο καιρός να επιβραβευθούν οι έλληνες επιχειρηματίες που άντεξαν και στήριξαν την οικονομία μας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης».

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και των έμμεσων φόρων οδηγούν σε φτωχοποίηση τους πολίτες δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια στη Βουλή κάνοντας λόγο για συνολική επιβάρυνση 12 δισεκ. ευρώ που την έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

«Η Κομισιόν δεν προωθεί το σχέδιο για έκτακτα μέτρα» λέει ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι μια τέτοια πρόταση θα εξεταστεί σοβαρά «μόνο εάν θέλουν όλα τα μέρη και σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή: http://www.skai.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671