ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 21/04/2016)

ΣΒΒΕ: Αντιαναπτυξιακή η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για ευθύνη μετόχων μειοψηφίας.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΣΒΒΕ: Αντιαναπτυξιακή η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για ευθύνη μετόχων μειοψηφίας

Με το άρθρο 53 στο σχέδιο νόμου του ασφαλιστικού προβλέπεται η αλληλέγγυα και εις ολόκληρο ευθύνη εταίρων ή μετόχων με ποσοστό τουλάχιστον 10%, για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, υπογραμμίζει ο ΣΒΒΕ.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στη διάταξη του σχεδίου νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος» που προβλέπει την προσωπική ευθύνη μετόχων για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 53 του παραπάνω σχεδίου νόμου προβλέπεται η αλληλέγγυα και εις ολόκληρο ευθύνη εταίρων ή μετόχων με ποσοστό τουλάχιστον 10%, για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Η ρύθμιση αυτή σε μια περίοδο έντονου αρνητικού επιχειρηματικού κλίματος θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε περαιτέρω συρρίκνωση της επιχειρηματικότηταςμε σοβαρές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ανώφελο να περιμένουμε αύξηση επενδύσεων όταν οι μέτοχοι μειοψηφίας που δεν συμμετέχουν ούτε στη διοίκηση ούτε στην λειτουργία της επιχείρησης ευθύνονται απεριόριστα με την προσωπική τους περιουσία για πράξεις τις οποίες αγνοούν.

Ο ΣΒΒΕ και ο επιχειρηματικός κόσμος διερωτάται πως θα δημιουργηθούν επενδύσεις εάν δεν προστατευθεί η επιχειρηματικότητα από τις υπερβολές και τις απλοποιήσεις που δημιουργούν αρνητική εικόνα του επιχειρείν και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Εάν το ζητούμενο σήμερα είναι η έξοδος από την κρίση με την προσέλκυση επενδύσεων και τη συνεπακόλουθη δημιουργία θέσεων εργασίας τέτοιου είδους διατάξεις καταδικάζουν τη χώρα στη διαρκή ύφεση.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671