ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 18/04/2016)

Κατάινεν: Πώς οι ΜμΕ μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο Γιούνκερ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κατάινεν: Πώς οι ΜμΕ μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο Γιούνκερ

Την πρώτη επενδυτική χρηματοδότηση ιδιωτικής εταιρείας από το πακέτο Γιούνκερ ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, οποίος επισκέπτεται τη Δευτέρα την Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή δήλωσε σύντομα θα υπάρξουν κι άλλα καλά νέα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μάλιστα ανέλυσε τον τρόπο με την οποίο μπορούν να επωφεληθούν από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ως εργαλείο για την επέκταση της χρηματοδότησης ανέφερε το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (ΕΕΤ), το οποίος, ως θυγατρική της ΕΤΕπ, συνεργάζεται με εγχώριους ενδιάμεσους φορείς, οι οποίοι κατόπιν κάνουν χρήση της εγγύησης προϋπολογισμού της Ε.Ε., δηλαδή του EFSI, του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις.

«Στη συνέχεια αυτοί οι φορείς μπορούν να προωθήσουν τα δάνεια ή τα κεφάλαια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις νέες εταιρίες» είπε.

Όπως έκανε γνωστό, το ΕΕΤ άνοιξε νέο γραφείο στην Ελλάδα, "το οποίο παρέχει χρηματοοικονομική και τεχνική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και Αρχές του Δημοσίου".

Επίσης πρόσθεσε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το κέντρο παροχής συμβουλών (το Advisory Hub), το οποίο παρέχει διοικητική και τεχνική υποστήριξη σε φορείς που προωθούν έργα σε όλη την Ευρώπη. "Θα συμβούλευα τις ελληνικές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν όσο μπορούν τις δυνατότητες που παρέχει αυτή η υπηρεσία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Katainen, δεν παραλείπει να προτρέψει τις ελληνικές τράπεζες "να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις εγγυήσεις και τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ε.Ε. για να αυξήσουν την χρηματοδότηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671