ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 15/04/2016)

Λαγκάρντ: Για να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ οι Έλληνες θα πρέπει να γίνουν... ήρωες!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Λαγκάρντ: Για να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ οι Έλληνες θα πρέπει να γίνουν... ήρωες!

«Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι καθυστέρηση, η κυβέρνηση θα πρέπει να βιαστεί», το μήνυμα της επικεφαλής του ΔΝΤ - Βιώσιμο χρέος και προώθηση των ορθών μεταρρυθμίσεων θα «σώσουν» την ελληνική οικονομία - Αμετακίνητο το Ταμείο στους στόχους που έχει θέσει για χρέος και δημοσιονομικά μεγέθη - «Δύσκολος αλλά μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για το πλεόνασμα», η απάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ

της Σοφίας Ζαφείρη

Αμετακίνητη, απόλυτα σταθερή ως προς τους στόχους του Ταμείου και διόλου πρόθυμη να κάνει πίσω, είτε έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, είτε έναντι των Ευρωπαίων, εμφανίστηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε, εν όψει της αυριανής έναρξης της Συνόδου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, η κυρία Λαγκάρντ γνώριζε εξ αρχής ότι θα δεχόταν ερωτήσεις για την Ελλάδα, με δεδομένη και την παρουσία των ανταποκριτών ελληνικών ΜΜΕ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Ταμείου και των Ευρωπαίων αλλά και τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου το όποιο αδιέξοδο να αρθεί.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει καθυστέρηση. Συμφωνώ με την άποψη που έχουν εκφράσει και οι ελληνικές αρχές: Πρέπει να βιαστούμε», υπογράμμισε η κυρία Λαγκάρντ.

Το παραπάνω, όμως, μοιάζει να είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο «συμφωνεί» με τις ελληνικές αρχές, μιας και οι θέσεις του ΔΝΤ, όπως τις εξέφρασε για μία ακόμη φορά, δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο.

«Επαναλαμβάνω ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η σταθερότητα, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της Ελλάδας. Θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός κατάλληλων μέτρων και ορθής δημοσιονομικής πολιτικής. Στόχος, όμως, θα πρέπει να είναι και το χρέος να καταστεί βιώσιμο».

Απόλυτα χαρακτηριστική είναι η απάντησή της, σε ερώτηση για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει, μεσοπρόθεσμα, πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ: «Εάν η ελληνική κυβέρνηση και κυρίως οι Έλληνες πολίτες κατέβαλλαν πραγματικά ηρωικές, απόλυτα ηρωικές προσπάθειες αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί»...

Η απάντηση στην παραπάνω δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ, έφθασε πολύ λίγη ώρα αργότερα, από τον Γ. Ντάισελμπλουμ. Σε συνέντευξή του - επίσης από την Ουάσιγκτον - ο πρόεδρος του Eurogroup, υπεραμύνθηκε με τη σειρά του την άποψη της Ευρωζώνης: «ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ είναι δύσκολος, αλλά μπορεί να επιτευχθεί».

Πηγή: http://www.newmoney.gr  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671