ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 05/02/2016)

Η Λαγκάρντ συνδέει τη ρύθμιση του χρέους με το ασφαλιστικό.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Λαγκάρντ συνδέει τη ρύθμιση του χρέους με το ασφαλιστικό

Μετά τη «βόμβα» της Κομισιόν για νέα μέτρα και το ΔΝΤ σκληραίνει τη στάση του για το ασφαλιστικό - «Χωρίς ουσιαστική και αξιόπιστη μεταρρύθμιση το ασφαλιστικό δεν θα καταστεί βιώσιμο», ξεκαθαρίζει η Λαγκάρντ - Μήνυμα και προς τους Ευρωπαίους ότι αποτυχία στο ασφαλιστικό θα μεταφραστεί σε βαθύτερη ελάφρυνση χρέους

Την ανάγκη να υπάρξει ένας συνδυασμός μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνσης χρέους προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία, τόνισε σε δηλώσεις της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «θέλουμε η Ελλάδα να επιτύχει ουσιαστικά και όχι μόνο στα χαρτιά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνση χρέους».

Αναφερόμενη στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ουσιαστική καθώς σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα δεν θα καταστεί βιώσιμο, ενώ θα χρειαστεί οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν σε ακόμη πιο «βαθιά» ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα.

Παράλληλα όπως επισημαίνουν οι ανταποκριτές ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων στην Ουάσιγκτον, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε πάντως ότι όσο μεγάλη κι αν είναι η μείωση του ελληνικού χρέους, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα ως έχει «δεν είναι βιώσιμο», καθώς απαιτεί κάθε χρόνο «ενέσεις» από τον κρατικό προϋπολογισμό που ανέρχονται στο 10% του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του Ταμείου ξεκαθάρισε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι επαρκώς βαθιά και να διασφαλίσει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι πραγματικά βιώσιμο σε βάθος χρόνο. «Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μία επιτυχία στην πραγματική ζωή, όχι στα χαρτιά», είπε.

Ο κ. Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε πως το Ταμείο θα κρίνει την πορεία της αξιολόγησης με γνώμονα το βάθος των μεταρρυθμίσεων και από την ελάφρυνση του χρέους. «Πρέπει [οι αριθμοί] να βγαίνουν», εξήγησε λιτά.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πάντως απέκρουσε την όποια κριτική έχει δεχθεί το Ταμείο όσον αφορά την σκληρή διαπραγματευτική στρατηγική του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απορρίπτει την εικόνα του «δρακόντειο» και «κακού» ΔΝΤ.

«Δεν θέλουμε» σκληρά μέτρα σε μία χώρα όπου ήδη η προσαρμογή ήδη έχει υπάρξει τόσο μεγάλη, είπε, υποστηρίζοντας ότι εξ αρχής το ΔΝΤ είναι προτείνει ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671