ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 04/02/2016)

Αυτή είναι η πρόταση Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια και τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι η πρόταση Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια και τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

Της Ελένης Στεργίου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας την τροπολογία που θα δίνει παράταση ενός μήνα στη μη πώληση των κόκκινων δανείων, η οποία προθεσμία έληγε στις 15 Φεβρουαρίου. Η ελληνική πλευρά ζήτησε κατά τη σημερινή συνάντηση με τους Θεσμούς, με συμμετοχή της ειδικής γραμματείας που έχει συσταθεί για τα κόκκινα δάνεια, να παραταθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Αυριο το πρωί στις 10 η νέα συνάντηση των Θεσμών για Ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο και σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα θα αποχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή για μία εβδομάδα και θα επιστρέψει στις 15 Φεβρουαρίου, με κύρια επιδίωξη να έχουν κλείσει όλα πριν το Eurogroup στις αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα, κατά την πρώτη συνάντηση - και τελευταία του πρώτου γύρου - ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε την πρόταση για συνολική απαγόρευση πλειστηριασμών για κόκκινα δάνεια που έχουν προσημείωση πρώτης κατοικίας, αλλά και ένα σχέδιο που θα βάζει κριτήρια για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων σε funds. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το κλίμα ήταν καλό η τρόικα και ιδιαίτερα το ΔΝΤ εξέφρασε την αντίρρησή της ζητώντας πλήρη απελευθέρωση. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε, επίσης, μία βελτιωμένη εκδοχή του νόμου Δένδια και τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του λεγόμενου Μηχανισμού Συντονισμού, σύμφωνα με τον οποίο θα γίνεται διαμεσολάβηση μεταξύ υπερχρεωμένων επιχειρήσεων με οφειλές πάνω από 1.000.000 ευρώ προς τράπεζες, Δημόσιο και ταμεία. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πιο ευέλικτη εκδοχή της ένταξης στο άρθρο 99 και έτσι αν συμφωνήσουν οι πιστωτές τότε θα γίνεται ρύθμιση, αλλά και κούρεμα χρεών.

Πηγή: http://www.newmoney.gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671