ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 03/02/2016)

Πρόταση για ανώτατο φορολογικό συντελεστή στο 50%.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Πρόταση για ανώτατο φορολογικό συντελεστή στο 50%

του Κωστή Πλάντζου

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους θεσμούς το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για το 2016.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος θα είναι τουλάχιστον 50%, ενώ κατά πληροφορίες υπήρχαν εισηγήσεις και για πάνω από 60%.

Από τις αλλαγές θα υπάρξουν επιπλέον φόροι τουλάχιστον 290 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ δεν προβλέπει ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι κλίμακες εισοδήματος.

Σε ό,τι αφορά τυχόν αλλαγές στη φορολογία των αγροτών αρμόδιες πηγές αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν περιληφθούν τελικά στην ελληνική πρόταση και αλλαγές για τη φορολογία εισοδήματος των αγροτών.

Παράλληλα δεν έγινε γνωστό και το νέο καθεστώς που θα ισχύσει για τα εισοδήματα από ενοίκια, που υπολογίζεται ότι θα πρέπει να αποφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό 142,2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, προς παράταση για ένα μήνα, από τις 15 Φεβρουαρίου στις 15 Μαρτίου, οδεύει το ισχύον καθεστώς προστασίας στα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, μέχρι να υπάρξει επαρκής χρόνος να συμφωνηθούν και να ψηφιστούν οι νέες ρυθμίσεις.

Αυτό προκύπτει από το νέο γύρο διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Τρίτης, με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την Τετάρρτη το πρωί με τους κ.κ Τσακαλώτο και Σταθάκη, ενώ στις 4.30 το απόγευμα το κουαρτέτου θα συναντηθεί εκ νέου με τον Γ. Κατρούγκαλο.

Οχι των δανειστών στο σχέδιο Κατρούγκαλου για αυξήσεις εισφορών

Κόκκινες κάρτες με το «καλημέρα» έβγαλαν οι επικεφαλής των Θεσμών στο σχέδιο Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής στην πρώτη «αναγνωριστική» συνάντηση που ειχαν με τον υπ. Εργασίας, παρουσία μάλιστα του υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και του υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκη, απέρριψαν και επίσημα την ελληνική πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5% στον κλάδο επικούρησης.

Αυτό σημαίνει ότι τα 500 εκατ. ετησίως που προσδοκούσε να εξοικονομήσει η κυβέρνηση από αυτό το μέτρο θα πρέπει να εξασφαλιστούν από εναλλακτικές προτάσεις βάζοντας έτσι στο τραπέζι τη μείωση των υφιστάμενων συντάξεων.

Εξερχόμενος του Χίλτον, όπου έγινε η συνάντηση, ο υπ. Εργασίας αρκέστηκε να δηλώσει: «Είναι μία σκληρή διαπραγμάτευση που θα συνεχιστεί και αύριο το απόγευμα. Τα θέματα είναι τα γνωστά θέματα τα οποία τίθενται πάντα απ' τους Θεσμούς. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα δημιουργικό και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση και ότι η τελική κατάληξη θα είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Ο Γ. Κατρούγκαλος πάντως απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για το τι συζήτησαν και τι αντιμετώπισε στη συνάντηση με το κουαρτέτο λέγοντας μόνο πως «ήταν όπως τα περιμέναμε».

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671