ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 02/02/2016)

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στο στόχαστρο τα 500ευρα γιατί διευκολύνουν τους τρομοκράτες.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στο στόχαστρο τα 500ευρα γιατί διευκολύνουν τους τρομοκράτες

Αντικείμενο έρευνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα γίνει ο ύποπτα μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων 500 ευρώ που βρίσκεται σε κυκλοφορία, στο πλαίσιο τους σχεδίου της να αποτρέψει τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

To «πεντακοσάρικο», που είναι δημοφιλές μεταξύ των γκάνγκστερ και των Ελλήνων αποταμιευτών, διερευνάται τώρα για τους δεσμούς του με την τρομοκρατία, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η χρήση νομισμάτων μεγάλης αξίας, ιδιαίτερα των πεντακοσάρικων, αποτελεί ένα πρόβλημα που έχει αναφερθεί από τις αστυνομικές Αρχές», αναφέρει κείμενο σχεδίου της Κομισιόν, που είναι στη διάθεση των Financial Times,. «Γι αυτά τα χαρτονομίσματα υπάρχει υψηλή ζήτηση από εγκληματικά στοιχεία… λόγω της μεγάλης αξίας τους και του μικρού όγκου τους», προστίθεται.

Μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είπε ότι το θέμα αυτό εξετάζεται από την κεντρική τράπεζας και ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. «Θέλουμε να κάνουμε αλλαγές», είπε, προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε εύκολη τη ζωή των εγκληματιών με την έκδοση νομισμάτων μεγάλης αξίας».

Πηγή: http://www.enikonomia.gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671