ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Παρασκευή - 29/01/2016)

Χορήγηση δωρεάν νερού από την ΕΥΔΑΠ στους δικαιούχους του προγράμματος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 29-1-2016

Χορήγηση δωρεάν νερού από την ΕΥΔΑΠ στους δικαιούχους του προγράμματος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου το Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ) της ΕΥΔΑΠ. Με το τιμολόγιο αυτό η ΕΥΔΑΠ παρέχει στους δικαιούχους του προγράμματος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης ορισμένη ποσότητα νερού δωρεάν. Διευκρινίζεται ότι δικαιούχου του ΕΕΤ είναι όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, ανεξάρτητα αν, για λόγους προτεραιοποίησης εντάχθηκαν στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει προκαλέσει ένα ντόμινο θετικών ενεργειών από άλλους φορείς τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Έδωσε παραδείγματα τέτοιων ενεργειών, όπως η διαγραφή χρεών από τράπεζες και η χορήγηση γευμάτων σε μαθητές. Επισήμανε ότι η ΕΥΔΑΠ με δική της πρωτοβουλία αποφάσισε αυτή την ενέργεια, «ανοίγοντας έτσι τους δρόμους της αλληλεγγύης του νερού». Κάλεσε και τις άλλες εταιρείες υδάτων να ακολουθήσουν στην περιοχή τους το παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε λεπτομέρειες για την ποσότητα του νερού που χορηγείται, η οποία, σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας είναι πολύ ικανοποιητική.

Από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, οποιoσδήποτε πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ιστότοπο της ΕΥΔΑΠ ώστε να ενταχθεί στο ΕΕΤ. Η ένταξη θα αρχίσει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671