ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 24/11/2015)

Eurogroup: Έως τα μέσα Δεκεμβρίου το β' πακέτο μέτρων.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Eurogroup: Έως τα μέσα Δεκεμβρίου το β' πακέτο μέτρων

Την υλοποίηση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων χαιρετίζει το Eurogroup, ανάβοντας το πράσινο «φως» για την εκταμίευση τόσο της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Η εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το πρωί της Τρίτης.

Η απόφαση για την εκταμίευση της υπο-δόσης ηταν τυπική διαδικασία μετά τη συμφωνία την Παρασκευή στη Ομάδα Εργασίας του Εurogroup για τα προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου.

Την εκταμίευση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Ρέγκλινγκ τα χρήματα θα διατεθούν για πληρωμή οφειλών του δημοσίου και για κάλυψη εθνικής συμμετοχής σε συγχρηματοδούμενα έργα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Αναφορικά με τα 10 δισ. ευρώ που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Ντέϊσελμπλουμ διευκρίνισε ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και θα δοθούν κατά περίπτωση σε κάθε τράπεζα ανάλογα με τις ανάγκες και με τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, η οποία θα διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού.

Tο 1 δισ. ευρώ που απομένει πλέον για την ολοκλήρωση της δόσης θα δοθεί μόλις συμφωνηθεί και υλοποιηθεί το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, κάτι που, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συμβεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο κ. Ντέισελμπλουμ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι στο δεύτερο πακέτο πρέπει να περιλαμβάνεται και η δομή και λειτουργία του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η προετοιμασία της πρώτης αξιολόγησης και η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Η ανακοίνωση του Eurogroup

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξαίρουν παράλληλα, την ισχυρή συμμετοχή των ιδιωτών στην αύξηση των τραπεζικών κεφαλαίων. Παρ’ όλα αυτά, το Eurogroup καθιστά αναγκαία τη συνέχιση των προσπαθειών των ελληνικών αρχών, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και ιδίως αυτό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Καταλήγοντας, το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να οριστικοποιήσουν το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων, έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671