ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 16/11/2015)

Μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο - «Αγκάθι» οι πλειστηριασμοί.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο - «Αγκάθι» οι πλειστηριασμοί

Μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών σε μια ύστατη προσπάθεια να κλείσει η διαπραγμάτευση για τα 10+2 δισ. ευρώ που αναμένει η χώρα μας.

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 15.00 το Σάββατο για να διακοπούν στις 19.00 και να επανεκκινήσουν στις 20.30.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής συζητήθηκε το ζήτημα των γενόσημων όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιτευχθεί συμβιβασμός για την τιμολόγησή τους αλλά και για τα φάρμακα εκτός πατέντας και για τις αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας και διοίκησης των τραπεζών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες μέχρι χθες.

Κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν νωρίτερα πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών και πως η συζήτηση πραγματοποιείται επί των ελληνικών προτάσεως που καλύπτει το 58-60% των δανειοληπτών. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές διέψευδαν πως έχει απορριφθεί η μεσολαβητική πρόταση της Κομισιόν που καλύπτει το 60%.

Σε μια «ορθοπεταλιά» της τελευταίας στιγμής, το οικονομικό επιτελείο θέλει να καλύψει και τα τελευταία μέτρα της απόστασης που την χωρίζουν από τους θεσμούς στο ζήτημα της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, ώστε την Κυριακή –και πριν να ανοίξουν οι διεθνείς αγορές- να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group (EWG) που θα επικυρώσει πως η αποστολή εξετελέσθη και τα προαπαιτούμενα έκλεισαν.

Οι δανειστές δεν ζητούν εδική νομοθεσία για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά μόνο την χάραξη στρατηγικής, αλλά οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη θα γίνουν με νομοσχέδιο «σκούπα» που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, μετά και τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών, εμφανίζονταν βέβαια ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μετά την Τρίτη το νομοσχέδιο

Ωστόσο το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί για ψήφιση τη Βουλή μετά την Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Ειδικά για τα 10 δισ. ευρώ των τραπεζών, πέρα από το EWG, θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως και το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κυβέρνηση και πιστωτές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τα υπόλοιπα θέματα:

Για τις 100 δόσεις: Το περιθώριο των 30 ημερών για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων από όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα διατηρηθεί έως τον Ιούνιο του 2016. Μετά θα περιοριστεί σταδιακά σε δύο δόσεις, από 30 μέρες σε 20 ή 15 μέρες τον Ιούνιο και, στη συνέχεια, σε 10 ημέρες, ενώ μετά το 2017 θα μηδενιστεί.

Για τον ΦΠΑ εκπαίδευσης: Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι προχωρά η κατάργησή του, με ισοδύναμο μέτρο την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια.

Το κουαρτέτο των δανειστών θα συνεχίσει να βρίσκεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την υποδόση του Νοεμβρίου ύψους 1 δισ.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671