ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αρ. Πρωτ.: 2/67851/ΔΠΔΣΜ/22.10.2015

Δημιουργία μηχανισμού για τη διασφάλιση έγκαιρης παροχής από Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και λοιπούς φορείς Γενικής Κυβέρνησης, οικονομικών στοιχείων που σχετίζονται με δαπάνες μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Δ/ ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

Τμήμα Β΄ Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 37

101 65 Αθήνα

e-mail : fd@glk.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Αθήνα, 22/10/2015

Αρ. Πρωτ.: 2/67851/ΔΠΔΣΜ

ΠΡΟΣ: Ως πίνακας διανομής

ΘΕΜΑ: Δημιουργία μηχανισμού για τη διασφάλιση έγκαιρης παροχής από Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και λοιπούς φορείς Γενικής Κυβέρνησης, οικονομικών στοιχείων που σχετίζονται με δαπάνες μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Η χώρα μας, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα, έρχεται αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο κύμα προσφύγων και μεταναστών σε πολλές περιοχές της. Το φαινόμενο αυτό λόγω του έκτακτου χαρακτήρα του και της αναπάντεχα μεγάλης έκτασής του, επηρεάζει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα της χώρας και προκαλεί σημαντική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Για το λόγο αυτό καθίσταται καθοριστικής σημασίας η πλήρης και ακριβής καταγραφή της οικονομικής επίπτωσής του.

Η πλήρης και έγκαιρη καταγραφή της οικονομικής και δημοσιονομικής επίπτωσης από τις μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές, θα αποτελέσει υποστηρικτικό στοιχείο είτε για το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της χώρας, είτε για το ενδεχόμενο εξαίρεσης των μεγεθών αυτών από τη διαμόρφωση των δημοσιονομικών στόχων της, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η δημοσιονομική κατάσταση. Έτσι θα μπορούν να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τη διαχείριση της κατάστασης και την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και κατ’ επέκταση στο σύνολο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό για την καταγραφή των μεγεθών σχεδιάστηκε το Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών, το οποίο διαφοροποιείται με γνώμονα την κατηγορία των εμπλεκόμενων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ως εξής:

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τα Υπουργεία

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τους Δήμους

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τις Περιφέρειες

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τα Νοσοκομεία

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης(ΟΚΑ)

 Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών για τους λοιπούς φορείς Γενικής Κυβέρνησης (Νομικά Πρόσωπα/ΔΕΚΟ)

Τα ανωτέρω δελτία αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή στη Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) κάθε Υπουργείου, η οποία στη συνέχεια με ευθύνη της θα προωθήσει το αντίστοιχο Δελτίο Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών στους φορείς γενικής κυβέρνησης της εποπτείας της. Οι Προϊστάμενοι Οικονομικών Υπηρεσιών των φορέων με τη σειρά τους, μετά τη συμπλήρωση του δελτίου, το υποβάλουν στην αρμόδια ΓΔΟΥ, η οποία αφού τα ομαδοποιήσει ανά κατηγορία δελτίου, θα τα αποστείλει μαζί με τα αναλυτικά δελτία μέχρι 30 Οκτωβρίου 2015 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις dpgk@glk.gr και fd@glk.gr.

Για την καλύτερη και ταχύτερη επεξεργασία των στοιχείων οι πίνακες θα συνοδεύονται από λίστα φορέων γενικής κυβέρνησης με την ένδειξη για το ποιοι από αυτούς έχουν υποβάλει το δελτίο.

Επισημαίνεται ότι το δελτίο σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας ενός μηχανισμού συνεχούς ροής πληροφόρησης σε τακτά διαστήματα για το εν λόγω ζήτημα.

Συνημμένα.:οχτώ (8) δελτία

ΣΥΝΗΜΜΈΝΑ (.pdf)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός

Γιώργος Χουλιαράκης

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ α.α

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671