ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 29/09/2015)

«Ραβασάκια» φόρου αντί για πρόστιμα θα μοιράζει εφεξής η εφορία σε όσους φοροδιαφεύγουν.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Ραβασάκια» φόρου αντί για πρόστιμα θα μοιράζει εφεξής η εφορία σε όσους φοροδιαφεύγουν

Αλλάζει "φιλοσοφία" το ΣΔΟΕ για τις παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, προτιμώντας πλέον αντί για πρόστιμα να μοιράζει... ραβασάκια με φόρο κατ' εκτίμηση.

Λόγω της χαμηλής εισπραξιμότητας των προστίμων που επιβάλλονται μετά από τους σχετικούς ελέγχους στο τραπέζι έχει πέσει η παράμετρος του εκτιμώμενου φόρου, όπως μεταδίδουν τα ΝΕΑ.

Το μέτρο που εξετάζει το υπ. Οικονομικών, βασίζεται στο άρθρο 33 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που προβλέπει ότι «σε περιπτώσεις που ο φορολογούμενος, παρά την υποχρέωσή του να υποβάλει φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας, δεν την υποβάλλει, η Φορολογική Διοίκηση δύναται να εκδώσι πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου ορίζοντας τη φορολογητέα ύλη με βάση κάθε στοιχείο και πληροφορία που έχει στη διάθεσή της».

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η διάταξη αυτή σχεδιάζεται τώρα να επεκταθεί και να αφορά και τις μη εκδοθείσες αποδείξεις. Όπως εξηγεί στην εφημερίδα πηγή με γνώση των συζητήσεων αν εφαρμοστεί η διαδικασία αυτή τότε κατά τη διάρκεια του ελέγχου εφόσον διαπιστώνεται η μη έκδοση αποδείξεων, θα αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να βεβαιώσουν οι ελεγκτές τον φόρο που δεν αποδόθηκε.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671