ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 24/09/2015)

ΟΓΑ: Eως 20 Οκτωβρίου η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΓΑ: Eως 20 Οκτωβρίου η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων

Λύθηκε το πρόβλημα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Εντός προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, θα πληρωθεί η τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ. Σήμερα η τρίτη δόση και της κάρτας αλληλεγγύης.

Εντός της καθορισμένης προθεσμίας, το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.

Πρόκειται για την δόση τρίτου τριμήνου του 2015, η οποία αφορά πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, το κονδύλι ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ είναι εξασφαλισμένο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου η πληρωμή να γίνει πιο σύντομα.

Ήδη, έχει διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ που είτε υπάχθηκαν σε κατώτερη κατηγορία είτε έχασαν την εν λόγω παροχή.

Αυτό συνέβη, καθώς οι υπηρεσίες είχαν λάβει υπόψη τους και το κοινωνικό μέρισμα στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξησή του και να βρεθούν δικαιούχοι, που έλαβαν μικρότερα οικογενειακά επιδόματα από αυτά που τους αναλογούσαν ή δεν έλαβαν καθόλου.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, το συγκεκριμένο λάθος, που αφορούσε περί τους 2.000 επιδοματούχους έχει τακτοποιηθεί και στην επικείμενη καταβολή δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δεν διάβασαν προσεκτικά τη διάταξη που αφορά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, στην οποία τονίζεται ξεκάθαρα ότι εξαιρείται το κοινωνικό μέρισμα από το ετήσιο εισόδημα.

Σήμερα η γ' δόση στην κάρτα αλληλεγγύης

Εν τω μεταξύ, το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί να πιστωθεί σήμερα, Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, σε 145.359 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την γ' δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Δικαιούχοι είναι πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, επιδιώκουν να παγιώσουν τη διαδικασία, έτσι ώστε όλες οι δόσεις που θα δοθούν από εδώ και στο εξής για την Κάρτα Αλληλεγγύης, να χορηγούνται στην ίδια ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας, έχει υπολογίσει πως η επιδότηση σίτισης, έχει ωφελήσει συνολικά 349.826 άτομα, μέλη των οικογενειών των δικαιούχων.

Επίσης, ιδιαίτερα θετική είναι πορεία του συγκεκριμένου μέτρου και στα καταστήματα τροφίμων που γίνονται αποδέκτες της Κάρτας Αλληλεγγύης, καθώς έχουν διαπιστώσει σημαντική αύξηση στους τζίρους τους. Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση σίτισης, θα δοθεί σε εννέα μηνιαίες δόσεις, άρα η ολοκλήρωσή της θα γίνει τον Απρίλιο του 2016.

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση ενοικίου, η διασταύρωση των στοιχείων έχει ολοκληρωθεί από την ΗΔΙΚΑ ώστε να προστεθούν και νέοι δικαιούχοι στους 9.500 που έλαβαν ήδη την α' δόση.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671