ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
ΓΕΜΗ Αρ. Πρωτ. 411/12.08.2015

Αντιμετώπιση αιτήματος καταχώρισης στο ΓΕΜΗ δικαστικής απόφασης και Εξωδίκων Δηλώσεων - Αιτήσεων.

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2015

Αρ. Πρωτ. 411

Προς :

• Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου ΗΛΕΙΑΣ

Κοινοποίηση :

• Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Δ/νση Εταιρειών & ΓΕΜΗ • Υπηρεσίες ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων • Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕΕ

Θέμα : Αντιμετώπιση αιτήματος καταχώρισης στο ΓΕΜΗ δικαστικής απόφασης και Εξωδίκων Δηλώσεων - Αιτήσεων.

Σχετικά :

1. Επιστολή σας με αρ. πρωτ. 1815/22-7-2015 & με e-mail 22-07-2015 (με αρ. πρωτ. Ε.Σ. 339/22-07-2015).

Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική επιστολή σας, σχετικά με την «αντιμετώπιση αιτημάτων καταχώρισης στο ΓΕΜΗ (στη μερίδα της εταιρείας, με επωνυμία "Κ.ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ") Προσωρινής διαταγής, εξωδίκου δηλώσεως και αιτήσεως για διαγραφή καταχώρισης (χωρίς αντίστοιχη δικαστική απόφαση)», σας γνωρίζουμε ότι, η ομόφωνη άποψη του Εποπτικού Συμβουλίου μας, έχει ως εξής:

1. Σύμφωνα με τι διατάξεις του άρθρου 6, παρ 2, εδάφια ε, στ, ζ & η του Ν.3419/2005 όπως ισχύει:

«2. Στη Μερίδα καταχωρίζονται, σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πρόσωπο του υπόχρεου, τα ακόλουθα στοιχεία:

ε. Οι δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες ο υπόχρεος κηρύσσεται σε κατάσταση πτώχευσης ή σε διαδικασία συνδιαλλαγής ή άλλης συλλογικής διαδικασίας ικανοποίησης των πιστωτών του. Επίσης, στη Μερίδα καταχωρίζονται το ονοματεπώνυμο, το ονοματεπώνυμο γονέων, ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, ο τόπος και ο χρόνος γέννησης, η ιθαγένεια και η διεύθυνση κατοικίας των εκκαθαριστών, των αναγκαστικών διαχειριστών, των επιτρόπων και των συνδικών του υπόχρεου.

στ. Τα στοιχεία των δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες περατώνονται, αναστέλλονται ή ανατρέπονται οι έννομες καταστάσεις, που αναφέρονται στην προηγούμενη περίπτωση,

ζ. Τα στοιχεία των οποίων προβλέπεται η δημοσίευση τους από την πτωχευτική νομοθεσία, η. Τα στοιχεία των εκκρεμών αιτήσεων πτώχευσης ή διαδικασίας συνδιαλλαγής ή άλλης συλλογικής διαδικασίας ικανοποίησης των πιστωτών»

2. Επίσης σύμφωνα με τι διατάξεις του άρθρου 7, παρ. 6, του Ν.3419/2005 όπως ισχύει :

«6. Οι υπηρεσίες καταχώρησης στο Γ.Ε.ΜΗ. οφείλουν να συμμορφώνονται με διοικητικές πράξεις και εκτελεστές αποφάσεις και διατάξεις των δικαστηρίων ή των δικαστικών λειτουργών που αφορούν την υποβολή αίτησης καταχώρησης, έννομες καταστάσεις και σχέσεις του υπόχρεου οι οποίες υπόκεινται σε καταχώρηση ή επηρεάζουν τα καταχωρητέα στοιχεία. Αν εκκρεμεί δίκη σχετική με έννομες καταστάσεις και σχέσεις του υπόχρεου, που επηρεάζουν τα καταχωρητέα στοιχεία, η αρμόδια υπηρεσία καταχώρησης στο Γ.Ε.ΜΗ. μπορεί, αυτεπαγγέλτως, μετά από στόθμιση των εκατέρωθεν συμφερόντων, να αναστείλει την καταχώρηση μέχρι την έκδοση οριστικής ή τελεσίδικης απόφασης».

Κατόπιν των ανωτέρω στη μερίδα της εταιρείας, με επωνυμία "Κ.ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ"

α) Ορθώς καταχωρίσθηκε η Προσωρινή Δικαστική Διαταγή.

β) Δεν είναι δυνατή η καταχώριση τόσο της κοινοποιηθείσας την 20/7/2015 εξωδίκου δηλώσεως, όσο και της κοινοποιηθείσας την 21/7/2015 αιτήσεως για διαγραφή καταχώρισης (χωρίς αντίστοιχη δικαστική απόφαση) και

γ) Εξυπακούεται ότι, θα πρέπει να καταχωριστεί, η σχετική Δικαστική Απόφαση, της δικασίμου της 17/7/2015, μόλις σας κοινοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου

Μιχαήλ Σφακιανάκης

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671