ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 21/08/2015)

Τουρισμός: Επικρατεί η Ελλάδα στη μάχη με την Τουρκία.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τουρισμός: Επικρατεί η Ελλάδα στη μάχη με την Τουρκία

Παρά την οικονομική αστάθεια, οι ξένοι τουρίστες εξακολουθούν να έρχονται στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Αντίθετα, η κλιμάκωση της βίας αλλά και άλλοι παράγοντες έχουν πλήξει τον τουρισμό της Τουρκίας.

Αν και οι τουρίστες δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για μία κακή οικονομία, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση της βίας. Μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η πρώτη έχει θριαμβεύσει στο τουριστικό μέτωπο.

Παρά τα capital controls και τη γενικότερη αστάθεια, οι ξένοι τουρίστες γέμισαν τις τσέπες τους με μετρητά και ήρθαν στην Ελλάδα, αφού ο Ιούλιος αποδείχθηκε μήνας-ρεκόρ στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Αντίθετα, το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται κοντά στη Συρία όπου μαίνεται ο πόλεμος, καθώς και η απειλή της τρομοκρατίας, κράτησαν τους επισκέπτες μακριά.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ακόμη και οι Τούρκοι έρχονται αυτό το καλοκαίρι μαζικά στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής έχει μειωθεί δραματικά σε σχέση με τη χώρα τους, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Τουρκία κατέχει την έκτη θέση ανάμεσα στις χώρες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Οι αριθμός των επισκεπτών που φτάνει στα τουρκικά αεροδρόμια άρχισε να πέφτει τον Απρίλιο, παράλληλα με την κλιμάκωση της βίας στη χώρα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τον τουρισμό: Αν και η Τουρκία αποτελούσε έναν από τους πρώτους προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες, η υποτίμηση του ρουβλίου δεν τους επιτρέπει πλέον να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε τόσο μεγάλο ποσοστό. Οι τουρίστες από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 24% τους πρώτους έξι μήνες του 2015, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671