ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 20/08/2015)

Εκλογές ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αλ. Τσίπρας: Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα

Την απόφασή του για εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά, επισκόπησε τα πεπραγμένα του ελληνικού διαπραγματευτικού εγχειρήματος, παραδεχόμενος πως "δεν πετύχαμε τη συμφωνία που προσδοκούσαμε" αλλά από την άλλη, "δεν αντιμετωπίσαμε και την αντίδραση που υπολογίσαμε. Κάναμε υποχωρήσεις". Η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, "ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει"

"Αυτή τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε, δίνοντας τη μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες, με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών, χωρίς να αποδεχόμαστε ως θέσφατα τις ερμηνείες των δανειστών, οριζόντιες περικοπές, εργασιακές αγριότητες" ανέφερε ο Α. Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση, η δύσκολη για την ελληνική οικονομία φάση έχει τελειώσει με την εκταμίευση των 23 δις, ξεκινά η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες, «η οικονομία θα αναπνεύσει, η αγορά θα εξομαλυνθεί».

«Δεν πρόκειται για το τέλος της δύσκολης κατάστασης που ζούμε πέντε χρόνια τώρα, αλλά έχω την πεποίθηση πως μπορεί να είναι η αρχή του τέλους» εκτίμησε ο πρωθυπουργός. «Ξέρουμε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε πολλά, η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξήντλησε τα όριά της, και σεις με την ψήφο σας θα αποφανθείτε αν η συμφωνία που πετύχαμε μπορεί να οδηγήσει στην απαλλαγή απ' τα Μνημόνια» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671