ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 18/08/2015)

Κομισιόν: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των πολιτών.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Κομισιόν: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των πολιτών

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, επιβεβαίωσε πως βάσει της απόφασης του Eurogroup, συνολικά 25 δισ. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ποσό που πρόκειται να καταβληθεί έπειτα από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες.

Ακόμη, η εκπρόσωπος της Κομισιόν διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες, τονίζοντας ότι οι καταθέτες δεν θα πληγούν σε καμιά περίπτωση στο σύνολο της χρονικής διάρκειας του προγράμματος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η κ. Μπράιτχαρτ επισήμανε πως η Κομισιόν δε σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις κρατών - μελών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι για την Ελλάδα. «Δοκίμασαν την υπομονή των φορέων χάραξης πολιτικής και την υπομονή των πολιτών μας ακόμα περισσότερο. Μαζί, κοιτάξαμε στην άβυσσο».

Λ. Κατσέλη: Αρχίζει να οικοδομείται η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες

Σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σημειώνει με έμφαση ότι «είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα».

Η δήλωση της κ. Κατσέλη έχει ως εξής: «Η απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και η άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671