ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 27/07/2015)

Δ. Μάρδας: Δεν συζητήθηκε ποτέ το «σχέδιο Βαρουφάκη».

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δ. Μάρδας: Δεν συζητήθηκε ποτέ το «σχέδιο Βαρουφάκη»

«Eάν τεθεί ζήτημα νομιμότητας, θα υπάρξει η προβλεπόμενη διαδικασία»

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος δεν είχε γνώση για το «σχέδιο Βαρουφάκη», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μega».

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής», το οποίο κάνει λόγο για «μυστικό» σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη, ο κ. Μάρδας αποσαφήνισε ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής δεν συζητήθηκε ποτε κάτι τέτοιο».

Σημειώνεται ότι βάσει του δημοσιεύματος, ο κ. Βαρουφακης σχεδίαζε τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, μέσω της κλοπής των ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογούμενων.

«Δεν έχουν συζητηθεί ουδέποτε όλα αυτά» επανέλαβε ο κ. Μάρδας, τονίζοντας ότι «το σχέδιο θυμίζει ένα ωραίο μυθιστόρημα».

«Ο Πρωθυπουργός έχει απαντήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «εάν τεθεί ζήτημα νομιμότητας, θα υπάρξει η προβλεπόμενη διαδικασία».

Όσον αφορά το δίλημμα δραχμή – ευρώ, ξεκαθάρισε ότι το εθνικό νόμισμα δεν αποτελεί λύση και κάλεσε τους υπέρμαχους της δραχμής να αποκαλύψουν το κόστος αυτής της επιλογής.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη καταβληθεί από την Παρασκευή, ενώ οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των επιταγών, ανέφερε ότι «υπάρχει μια πρόταση, συζητήθηκε και επιδιώκεται λύση που θα αποσυμφορήσει το σύστημα».

Tι απαντά ο Γ. Βαρουφάκης

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, έκανε λόγο για «φαντασία των δυσφημιστών του». «Ώστε, σκόπευα να χακάρω τα φορολογικά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών; Εντυπωσιάζομαι από τη φαντασία των δυσφημιστών μου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Ερωτήματα για περί εφερδρικού σχεδίου από συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών και για τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης θέτει η Νέα Δημοκρατία ζητώντας «άπλετο φως» στο μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για το θέμα.

«Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης αναφορικά με δημοσιεύματα και «ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit» ζητεί το ΠΑΣΟΚ.

«Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με εντολή Τσίπρα και εκτέλεση Βαρουφάκη, υπήρξε ένας εφιαλτικός σχεδιασμός, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, μεαδίστακτες μεθοδεύσεις» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, αναφέρει ότι μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr  /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671