ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 24/07/2015)

Η Ελλάδα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς πολυτελείας.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς πολυτελείας

Στο νούμερο 4 της λίστας των πολυτελών προορισμών του κόσμου βρίσκεται η Αθήνα, ενώ ξεχωρίζουν και τα νησιά της Κρήτης και της Μυκόνου. Η οικονομική κρίση της χώρας την έχει καταστήσει οικονομικό προορισμό.

Παραμένει και φέτος τουριστικός προορισμός πολυτελείας η Ελλάδα, παρότι οι ίδιοι οι Έλληνες φεύγουν μαζικά από τη χώρα, όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Σύμφωνα με στοιχεία της Switchfly, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 20% των 15 δημοφιλέστερων προορισμών για πλούσιους επισκέπτες, ενώ η Αθήνα –παρά τις συχνές, μαζικές διαδηλώσεις κατά τις λιτότητας- βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, μετά τη Σεούλ, το Ντουμπάι και το Μιλάνο.

Τα στοιχεία που έδωσε η Switchfly καταδεικνύουν ότι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς βρίσκονται και τα γραφικά νησιά της Κρήτης και της Μυκόνου, κυρίως για επισκέπτες που ταξιδεύουν στην πρώτη θέση και επιλέγουν καταλύματα πέντε αστέρων.

«Κάθε χρόνο, τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα επηρεάζουν τις τουριστικές τάσεις», ανέφερε ο Daniel Farrar, διευθύνων σύμβουλος της Switchfly. «Φέτος έχουμε δει μία αύξηση στα ταξίδια προς την Ελλάδα, καθώς η οικονομική κρίση της χώρας έχει κάνει τον τουρισμό πιο οικονομικό», εξήγησε.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρίας, ο τουρισμός πολυτελείας διαρκεί κατά μέσο όρο περισσότερο από μία εβδομάδα: Ο χρόνος παραμονής ποικίλει, από 8,3 ημέρες στο Μαϊάμι της Φλόριντα, μέχρι 13 ημέρες στη Σεούλ. Στην Ευρώπη βρίσκονται επτά από τους 15 δημοφιλέστερους προορισμούς, ενώ η Ασία έχει πέντε. Το Μαϊάμι είναι ο μοναδικός προορισμός πολυτελείας της Βόρειας Αμερικής, ενώ στη Νότια Αμερική είναι το Σάο Πάολο.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671