ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 23/07/2015)

Συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΕΕ με τον νέο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.)

Μητροπόλεως 42, Τ.Κ. 10563, Αθήνα

Τηλ.: 210-3259200

E-mail:info@esee.gr

23 Ιουλίου 2015

Συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΕΕ με τον νέο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη με τον νέο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη συνάντηση εκ μέρους της ΕΣΕΕ συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κουγιουμτζής.

Ο πρόεδρος, αφού συνεχάρη τον υπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, του έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της χώρας κάνοντας αναφορά στη σημασία της απασχόλησης στο εμπόριο, αφού μόνο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος η απασχόληση στον κλάδο αυξήθηκε κατά 31.000 που επιβεβαιώνει ότι το εμπόριο αποτελεί πύλη εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης επανέλαβε την πάγια θέση της ΕΣΕΕ για επιστροφή στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στις κλαδικές συμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για ακόμη τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος του χρόνου. Αναφορικά με την αδήλωτη εργασία ο κ. Κορκίδης ανέλυσε τα προβλήματα που προκύπτουν από την οριζόντια επιβολή του προστίμου των 10.550 ευρώ, προτείνοντας δύο στάδια πριν την τελική επιβολή του («συμβουλευτικό» και «προειδοποίησης») και υπογράμμισε τη δυνατότητα της χρήσης του «ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ» με τέτοιο τρόπο όμως, που να αποκλείει την κατάχρησή του.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέλυσε τον έντονο προβληματισμό του για τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό που θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα-κίνητρα για την παραμονή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας. «Η υιοθέτηση ενός νέου Κοινωνικού Συμφώνου θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε τον νέο Υπουργό για τη συνεργασία του φορέα με την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Ράνια Αντωνοπούλου αναφορικά με τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα του νέου κλαδικού προγράμματος στο λιανεμπόριο με την εκπαίδευση 4.000 νέων ανέργων και την παράλληλη πιστοποίηση και ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Επίσης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τη συνεργασία της ΕΣΕΕ με την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης 2015, τη διάδοση του οποίου ανέλαβε το ελληνικό εμπόριο μέσω των 250 Εμπορικών Συλλόγων μελών των Ομοσπονδιών της ΕΣΕΕ, σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με τα ασφαλιστικά θέματα και τα ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που απασχολούν ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως επίσης και για την πρόσφατη απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Τάσου Πετρόπουλου σχετικά με την αποποινικοποίηση των οφειλών για ατομικές εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια. Η έγκαιρη δραστηριοποίηση του κ. Πετρόπουλου για την άμεση κατάργηση των αναχρονιστικών και άδικων αυτών ποινών αποκατέστησε την αδικία σε βάρος όλου του εμπορικού κόσμου της χώρας που έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671