ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 21/07/2015)

Ομολογιούχοι τραπεζών φοβούνται «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ομολογιούχοι τραπεζών φοβούνται «κούρεμα» των ομολόγων τους

Ιδιώτες επενδυτές που αγόρασαν 5ετή ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας δηλώνουν έτοιμοι να εξετάσουν τη συμμετοχή τους σε πιθανή ανακεφαλαιοποίησή της, προκειμένου να αποφύγουν να υποστούν «κούρεμα» των ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφο της δικηγορικής εταιρείας Shearman & Sterling, η οποία τους εκπροσωπεί.

«Ως εξειδικευμένοι επενδυτές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι πελάτες μας θα εξέταζαν να αυξήσουν τις οικονομικές δεσμεύσεις τους στην Εθνική Τράπεζα, κάτω από κατάλληλες συνθήκες», έγραψε την περασμένη Πέμπτη (17 Ιουλίου) η δικηγορική εταιρεία σε έγγραφό της προς τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο είναι σε γνώση του Bloomberg. «Οι πελάτες μας σκοπεύουν να διασφαλίσουν ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους με όλους τους νόμους που μπορεί να εφαρμοσθούν», σημειώνεται.

Με βάση τη νέα οδηγία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι κάτοχοι ομολόγων θα υποστούν ζημίες, μετά τους μετόχους, σε περίπτωση που απαιτηθεί η συμμετοχή του κράτους στην κεφαλαιακή ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι αυτή η οδηγία θα ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο αύριο, ως ένα από τα προαπαιτούμενα. Οι ομολογιούχοι της Εθνικής επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα διερευνήσει τις λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, πριν προσφύγει σε μια εξυγίανση της τράπεζας, και ότι οι πιστωτές υψηλής προτεραιότητας θα προστατευθούν, εφόσον ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με την επιστολή, η οποία εστάλη επίσης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, στον πρόεδρο του Eurogroup και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι πελάτες του εν λόγω δικηγορικού γραφείου κατέχουν περίπου το 25% των ύψους 750 εκατ. ευρώ ομολόγων της Εθνικής υψηλής διαβάθμισης, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671