ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τρίτη - 21/07/2015)

Ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με τον έλεγχο της αγοράς στερεών βιοκαυσίμων.

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΡEΩΝ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ

Με σκοπό τον συντονισμό δράσεων που αφορούν στον έλεγχο της αγοράς στερεών βιοκαυσίμων προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την χειμερινή περίοδο, πραγματοποιήθηκε η σύνταξη και η εκτέλεση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για το έτος 2014-2015.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι της αγοράς των στερεών βιοκαυσίμων στους χώρους παραγωγής, εισαγωγής και εμπορίας, οι οποίοι περιέλαβαν έλεγχο σήμανσης τόσο των τυποποιημένων όσο και των μη τυποποιημένων προϊόντων, καθώς και λήψη αντιπροσωπευτικών δειγμάτων στερεών βιοκαυσίμων, για τα οποία διενεργήθηκε στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους εργαστηριακός και ποιοτικός έλεγχος σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.Υ.Ο. αριθμ. 198/2013 « Καύσιμα στερεής βιομάζας για μη βιομηχανική χρήση − Απαιτήσεις και Μέθοδοι Δοκιμών».

Από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το 57% των προσκομισθέντων δειγμάτων δεν ήταν σύμφωνο με τη νομοθεσία λόγω επισήμανσης και το 10% λόγω σύστασης των προϊόντων.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671