ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 17/07/2015)

ΕFSM: Πράσινο «φως» στο δάνειο - γέφυρα των 7,16 δισ. προς την Ελλάδα.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΕFSM: Πράσινο «φως» στο δάνειο - γέφυρα των 7,16 δισ. προς την Ελλάδα

Σε δύο δόσεις η εκταμίευση του δανείου

Το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) ενέκρινε τη χορήγηση 7,16 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, στα πλαίσια του δανείου – γέφυρα, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το δάνειο θα είναι τρίμηνης διάρκειας και θα εκταμιευτεί σε δύο δόσεις.

Η βοήθεια των 7,16 δισ. ευρώ θα καταστήσει την Ελλάδα ικανή να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και τις δόσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα συγκεκριμένα χρήματα, καταλήγει η ανακοίνωση, θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως ότου τεθεί σε εφαρμογή το νέου πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί με τρόπο, ο οποίος διασφαλίζει τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών χωρών που δεν βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ.

«Υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., τα οποία δεν βρίσκονται στην Ευρωζώνη» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστήριξε ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα βρίσκεται στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων επί του νέου τριετούς προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα

«Ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, τριετούς διάρκειας, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων» τόνισε παράλληλα.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να συνιστά μέρος των διαπραγματεύσεων, εξαιτίας της επιμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Υπάρχει σαφή δέσμευση στη Σύνοδο Κορυφής, ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας» συμπλήρωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671