ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 01/07/2015)

Κατασκηνώσεις για άτομα με αναπηρία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 1-7-2015

Υπογράφηκε χτες 30 Ιουνίου 2015 η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.) για τη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες με φορέα υλοποίησης την Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ .

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 ωφελούμενοι (παιδιά και ενήλικα άτομα) σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, θα υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολούνται 1.900 εργαζόμενοι ως συνοδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

Η υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες συμβάλλει στη ριζική αλλαγή που πρέπει να υπάρξει στη μορφή των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο της σύγχρονης προσέγγισης της αναπηρίας. Πρόκειται για την ανάγκη μετατόπισης από την κλειστή περίθαλψη σε προσβάσιμες υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην τοπική κοινωνία, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στοχεύουν στο ίδιο το άτομο με αναπηρία μέσω παροχής συγκεκριμένης υποστήριξης.

Το Έργο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία και στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων / Ιδρυμάτων / Σωματείων ΑμεΑ.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671